Gårdagens Hopplektion

Igår vad det hoppninglektion som gällde för min del. Fick hoppa en ny häst dom fått in för några veckor sedan. En trevlig storhäst på 160cm kanske. Hon var runt 5 år och ja hennes utveckling ska bli rolig att se då hon har talang.

I början red vi över bommar i trav, för att sedan fatta galopp och galoppera över galopp bommar. Hon gick riktigt fint, då jag var tvungen att ställa henne utåt i galoppen för att hjälpa henne att fatta galoppen enklare. Så blev lite tight vissa gånger till galoppbommarna.
Sen travhoppade vi på ett kryss, tror inte hon hoppat så mycket för hon kände sig lite osäker med avtramp och hopptekniken. Men hon förstod ganska snart hur man skulle göra med hjälp av inramning, tempo och avtramp av mig. Rätt galopp efter hindret med, duktig flicka.
Sen hoppade vi två kombination några gånger, hon blev väldigt seg imellan åt av hindret. Vet inte riktigt varför, men det funkade även det för kombinationen klarade hon väldigt fint.
Sen var det dags för att hoppa en bana, nu var det två nya räcken med. Som hon hoppade riktigt fint, satte upp högre grundtempo med så hoppen blev finare och det var med glädje ifrån Asta.

Men hon gick helt okej för att vara första gången jag red hästen och första gången hon hoppade på klubben.
Ska bli kul att se på hennes utveckling, för hon kan nog bli riktigt duktig med mer rutin.

Bilder ifrån ridpasset kommer senare!
/ Jennie

Kommentarer
Postat av: Isabelle Karlsson

verkar som en rolig häst, hoppas på massa bilder nu :)

2011-05-13 @ 07:06:38
URL: http://isabelleeeekarlsson.blogg.se/
Postat av: Isabelle Karlsson

lycka även till med hästen!

2011-05-13 @ 07:07:07
URL: http://isabelleeeekarlsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0