Visste ni att...

♦ Vi har nu köpt Calle, min egna första ponny!
.
Calle har ryggproblem, lite typ som Riwe hade men inte samma...
.
♦ Calle luftsnappar
.
♦ Från och med nästa vecka kommer Calle få sin vinter vila. Han kommer inte vila helt men mycket skritt ut och någon/några gånger i veckan vila. Och det finns en liten tanke om varför han kommer få sin vintervila redan nu!
.
♦ Jag har ingen anning om vad som kommer hända med bloggen. Har inte pratat något med Jennie men från min sida ser det väll inte jätte ljust ut...
.
/ Linnea

Resultat och bildet från igår!

Internet funkar lite bättre nu men min data e fortfarande paj :(
Är galet nöjd med ponnyns och mitt resultat från igår..
Det var jätte halt inne på banan och Calle fick inte riktigt
.
LB  A:O/A:O - 0/0 fel
Han var lite crazy framme på framridningen, började hoppa runt, ställa sig på bakbenen. Ingen aning om vad det var med honom, det var grymt mycket hästar där just då så kanske var det. Det släppte iallafall efter några varv i trav och galopp. Framridningen skötte han super!
Väl inne på banan var han lika fin där som han vart ute på framhoppningen. Satsade inte och tog inte några jätte snäva svängar utan la upp tempot en växel. Kom ur sväng till 10:an i omhoppningen och förlorade lite tid men ponnyn hoppade super! Hade lite korsgalopp här och var men rundan kändes bra. Slutade 8 av 7 placerade :)
.
LB+5 A:1a - 4 fel i grunden
Han var mycket lugnare nu på framridningen och på framhoppningen, nästan lite seg så fick ha uppe tempot redan från början ute på framhoppningen. Inne på banan stämde verkligen allt perfekt, avstånden mina vägar, det ända var även denna gången lite mycket korsgalopp. Men annars var allt perfekt, av någon konstig anledning vi ett pet på näst sista hindret. Tror han hade korsgalopp i svängen och vi fick med bakbommen, vilket inte gjorde något då det rundan kändes så jävla bra!
.
Insåg precis att det inte funkar att ladda upp några bilder. Får ta och prata allvar med pappa så han fixar det.
Så länge kan ni ju faktiskt börja kommentera lite, ni är väldigt dåliga på det!
/ Linnea

Resultat kommer

Internet verkar inte funka någonstans i huset just nu, eller mammas data men det går otroligt segt! Resultat, bilder och filmer kommer när vi har internet igen. Har massvis med bilder från dagen dock är många suddiga av nåt konstigt sätt ? Är iallafall galet nöjd över min prins igår! Skötte sig och hoppade som bara den! /Linnea

Startlistor

Startlistor inför helgen:
.
image description
.
LB - 7 av 21
LB+5 - 4 av 19

Internet

Mitt internet fungerar inte för tillfälligt, sitter vid mamma data nu.
Calle gick ut idag, duktig som vanligt men rädd för allt som vanligt. Mycket trav idag, kände lite gas och broms vilket fungerade super. Imorgon ska han skrittas ut nånstans.
Imorgon hänger även min bästa kompis med mig till stallet, sover här och hänger med på tävlingen på lördag.
Eftersom Jonna ska med med Shirley och Hasse också till URF tar vi lastbilen. Ika kör och vi knör ihop oss alla i lastbilen, undrar hur vi ska få plats med allt !?
.
Calle fick ju nya täcken igår med, två KL täcken och så fick an en KL öronluva. Tyvärr var det ena täcket för litet så ska byta det, om det finns större storlek.
När mitt internet fungerar igen har jag lite och berätta för er!
.
/ Linnea

Hoppträningen idag

Orkar inte hämta datan så får bli mobilbloggning istället. Gick inget vidare på träningen idag, Calle var jätte fin men jag red som ett rent helvete faktiskt. Svår övning, aldrig riktigt jobbat sånna övningar med Calle än. Ingen jätte bra känsla inför helgen men skitsamma, vi tar det som en träning och har bara haft honom i 4 veckor och han är inte enkel! Ingen ponny att bara sitta upp på rida en 110 bana klockrent nej, nej, lite får man slita för att han ska hoppa ;) Vi tar nya tag och hoppas på det bästa! / Linnea

Hinner egentligen inte

Hinner egentligen inte blogga, har en massa läxor som jag ska ta itu med nu innan jag och mamma drar oss mot stallet.
Jag tränar för Helena idag, inte alls taggad faktikst, haha... Lite taggad är jag väll kanske, länge sedan jag tränade för Helena nu. Hon har väldigt roliga och bra övningar som ger väldigt mycket.
.
Imorgon efter konfirmationen åker jag och pappa till Queens i munkedal. Ska kolla tävlingstäcken till Calle så han blir fin tills lördag :)
Vi har även ett annat ärende till Queen, inte bara handla, kan ni gissa vad det är ?
Ni kanske kan få lite ledtrådar längre bak i mina inlägg...
.

/ Linnea

Vecka 46

Calle longerades idag. Det gick helt okej. Fick vara på honom ganska mycket för att han inte skulle stanna och vända sig om och i galoppen brallde han och börja bocka! Busponny :)
Resten av hans vecka kommer se ut såhär:
.
Måndag - Ut
Tisdag - Träning för Helena
Onsdag - Kort pass i ridhuset
Torsdag - Ut
Fredag - Skritta ut
Lördag - Tävling
Söndag - Skritta
.
Detta blir säkert super inför tävlinge. Har faktikst slutat med planering övrigt då jag aldrig följer det ändå. Men när det är tävling så är det nästan ett måste för mig.
.
Måste passa på att gratulera Cajsa som vann SM guld idag på b-ponny! När Calle stog i ett försäljningsstall, eller vad man nu ska kalla det så hade Cajsa honom och red honom i ett halvår. Hon tävlade upp till MsvB med vinster och placeringar med honom! :)
Cajsa och Calle :)
/ Linnea

Äntligen är pälsen borta

Hästen är äntligen utan päls! Skönt...
Han hade enormt mycket päls och insåg när jag rakade honom att han hade mer en vad jag trodde.
Han var supersnäll att raka, utom bakbenen, gillade det inte alls. Och blev lite arg och förtvivlad över att jag ändå rakade honom på benen. Gjord absolut inget dumt men var tvungen att hålla uppe benet medans jag rakade annars tog och upp och ner det hela tiden.
Rakade även ansiktet för första gången i mitt liv. Var från hela början meningen att jag skulle raka all päls som gick men ångrade mig sedan och skulle bara ta halva ansiktet, när jag började med ansiktet fick all päls åka av.
.
Calle fick nytt utetäcke idag också. Ett varmt täcke med hals, super nu när han är nyrakad! Han fick också ett fleecetäcke med hals.
Calle innan rakningen idag med sitt nya täcke!
En del päls hade han!
/ Linnea

Helgens planer

Uppdateringen är inte på topp som ni märker, vilket inte vart på ett tag och jag är lita av och på med bloggningen medans jennie är lite ''off'' för tillfälligt.
.
Helgens planer ser inte så mycket annorlunda än vanligt men ni får veta vad jag ska göra ändå!
.
Lördag -
♣ Åka till Hööks och köpa vintertäcke med hals till Calle, blir säkert lite annat smått och gott också..
♣ Raka Calle
♣ Rida Calle
♣ Greja allt som jag brukar göra, mocka, höpåsar
♣ Smörja (om jag hinner)
.
Söndag -
♣ Stallet - Greja allt där
♣ Rida Calle
♣ Smörja ifall jag inte hann det på lördagen
♣ Åka till Queens med pappa, Calle ska få en öronluva och tävlingstäcken (ifall Lisa kan vara där på söndag, annars blir det till veckan)
♣ Om jag hinner åka till torp med pappa
/ Linnea

Snabba ryck

Träningen gick super idag! Hoppade bana, i början när vi hoppade fram ville han (som vanligt) dra åt höger över hindrerna men ju mer vi hoppade gick det bättre.
När vi började hoppa bana så gick det lite halv dant, mest var det jag som la mig i men det gick bättre. De två sista rundorna kändes gryma, allt flöt på super bra och han hoppade av som bara den. Hoppade inte jätte högt men runt 1m- 1.10 låg det.
.
Sedan säger Ika plötsligt under träningen att det fanns en regional tävling på URF 19 november. Var ju tänkt att inte tävla nu resten av 2011 men när det ändå är så nära och precis de klasser som jag hade tänkt så kan jag inte låta bli. Hoppar isåfall LB och LB+5.
/ Linnea

De efterlängtade bilderna!

Här kommer bilderna på Calle! Det är dels när jag rider i ridhuset och några bilder ute i skogen. Bilderna är lite suddiga i ridhuset men de är fina ändå!
Jag ser väldigt förvånad ut, haha, undra varför !?
/ Linnea

Home Sweet Home

Landade i Sverige rjnt 20 över 7 och var hemma runt 20 över 8 :)
Väl hemma var det nytt golv i hallen och köket, ny tv, nya kylskåp, ny diskmaskin och lite annat. Gött! Sjukt bra blev det (onödigt för er att veta men nu får ni lite extra info)
.
Förövrigt är det lite ändrade planer i helgen med Calles shema. Planen var att han skulle få komma ut i skogen men nu blir det träning på söndag för Ika. Och imorgon blir det nog känna lite på honom i ridhuset och ut en liten sväng. Får väll se hur det går med det, jag är inte så bra när det gäller ett ridpass på två olika ställen, brukar ofta ta mycket längre tid än jag väntat men det avgör hur han känns imorgon.
Ska sätta mig och greja med bilderna och filmerna nu!


Oj, Oj, bäst att jag skyndar med bilderna, det ekar tomt i bildarkivet!
/ Linnea

Bloppis

Säljer mina två huvor, Glen Gordon och John Whitaker...
Säljes för att de är för små för Calle

image description
John Whitaker huva, storlek ponny/cob
150 kr

image description
Glen Gordon huva, storlek ponny
100 kr

Mejla [email protected] om ni är intresserade!
/ Linnea

Sugen

Är så grymt sugen på att tävla nu så det finns inte! Skulle tävlat nästa helg med Calle i Alingsås men tyvärr ingen som kunde köra... Så vi kör igång 2012! Då jävlar är vi igång och kämpar oss upp i klasserna. Drömmen är ju självklart att få starta MsvA om 2-3 år. Men först är det LA som gäller och få stadiga rundor där och 3 nollor så vi kan hoppa MsvB. Inget stress, i våran takt. Jag har aldrig hoppat Msv, bara en LA på en läromästare som det bara var att styra och svänga så skötte han resten. Väldigt enkelt inser jag nu även fast han var rent ut sagt ett helvete med dressyren. Men vi lyckades och även nu kommer jag lyckas med en ny ponny, med nya mål!



/ Linnea

Helgen

Inget intressant att blogga om för tillfället, bara att jag är i Spanien och har det gött ungefär.
Kommer hem på fredag vid halv 9 - 9 på kvällen. Och till helgen är det en del som ska fixas mm:

♦ Stallet ska grejas iordning, smörja alla saker och kolla igenom mina träns jag hade till Riwe, rida mm - antingen på lördag eller söndag
♦ Åka till torp, fixa lite kläder och skor till mig själv och ett tjockare täcke som Calle kan ha nu.
♦ Plugga, en massa!
♦ Lite små grejar som förmodligen ska fixas, vad vet jag inte en men något blir det alltid!
♦ Om jag hinner, fixa filmerna och bilder som jag lovat er nu ett tag! Men bara om jag hinner!

Som ni ser är det inte jätte mycket men varje grej tar några timmar. Skulle egentligen behöva raka Calle men det kommer jag verkligen inte hinna så det får bli nästa helg! :)


/ Linnea


RSS 2.0