Lite smått & Gott

Riwe vilade idag och mamma tog honom åt mig. Istället åkte jag till torp med några kompisar. Försökte hitta några fina skor som jag kan ha på skolavslutningen. Hittade några fina skor, men i stort sätt alla hade flera kilometer klack. Har i stort sätt aldrig gått i klackskor (1-2 gånger har jag gjort det) Så jag vet verkligen inte vad jag ska ha för skor. Har inte hittat någon fin klänning heller! I nödfall får jag ta den klänningen jag hade förra året, om den nu passar... Får hoppas att jag hittar något snart!
Hittade lite ''småskit'' på hööks, b.l.a tre stycken foderhinkar med lock. Behövde verkligen nya, alla mina är sönder! Fast jävlar vad dyrt! 150:- för tre hinkar! :o Hoppas de håller länge! Köpte ett flugpannband och ett longerings underlägg som man har under longerings gjorden. Jag skulle egentligen köpt ett longerings sätt men Jossan använder aldrig sitt sånt och är nästan aldrig använt så då köper jag det av henne istället, billigare! Det var bara jag som använde det när jag stog i munkedal så då kan jag lika gärna köpa det.
Locken fick man med på köpet då jag egentligen inte tänkte köpa med dem. Dem såg inte alls ut att vara så bra och de var jobbiga att sätta på och ta av. Ska använda mina gamla lock.

Imorgon är det mycket som står på shemat:
- Skolan först 8.00-14.00
- Vid 15.00 är det konfirmation möte
- Efter det är slut hämtar pappa mig och kör hem mig
- Jag och pappa åker till Queens senare på kvällen
- Efter det kör pappa mig till stallet. Ska hoppa lite och även hinna smörja lite tror jag!
Hem och blogga!
/ Linnea

Dagens Ridpass

Så fin var bäbis idag! Red en sväng ut, och han skötte sig jätte bra och var faktikst jätte lugnt idag, även när vi skulle skritta hemmåt :) På raksträcka ville jag ''kolla'' hur stel han var i bakbenen idag (red ju själv så kunde inte be någon kolla) så jag längde traven och han tog för sig jätte bra! Längde verkligen. Så nu känns det bra inför träningen på fredag (tror det blir på fredag jag tränar)
Ska även sätta upp 2-3 hinder på onsdag eller någon gång nu innan hoppträningen (han vilar imorgon) så jag får känna på honom vid hoppning. Har inte hoppat sen tävlingenm 12 mars så det ska bli jätte kul att få hoppa igen!
/ Linnea

Skolan snart...

Ska snart dra mig ut till min älskade skola (a) Börjar 8.55 idag, gött!
Inget speciellt som händer idag, ska först till skolan och sen till stallet. Riwe ska få sig en tur i skogen. Han vilade väldigt mycket förra veckan = inte bra! Och så var han stel i bakdelen i lördags när jag red så om han känns så idag så blir det kanske ingen träning för mig...
Nej, nu ska jag dra mig!
Hörs senare....
/ Linnea

Bilder, Racing Smokie Boy

Smoky och jag på en maskerdhoppning :) Lilla rufs bollen <3
Asså, fatta vad fult vi rakade dem den vintern !? :o
Han ändrade färg på sommarn, så på sommarn var han vit ich på vintern svart!
Inte den bästa ponnyn man kan ha i dressyr...
Jag & Smoky, Jossan & Sandina :)
På den sista bilden är det inte jag som rider, utan det är Jossan (hon tog över honom efter att jag hade haft honom)
Saknar världens goaste lilla b-ponny, även om vi inte var menade för varann...
/ Linnea

Något speciellt ?

Riwe vilade idag igen tyvärr. Han har vilat mycket den här veckan men det gör inte jätte mycket det är nog gött för honom nu i början när han ''sätts'' igång. Fast han är ju faktsikt igång satt nu då jag rider honom precis som vanligt och jag ska faktiskt hoppträna nästa vecka! Eller förmodligen, ska känna hur han känns nästa vecka och om han känns okej blir det antagligen hoppträning för Helena Feuk Lundahl. Har aldrig tränat för henne förut så det ska bli spännande att träna för henne :) Hon kommer två dagar nästa vecka, torsdag och fredag. Dock ska jag bara vara med en dag. Men det är bara om han känns bra nästa vecka :)


Vad vill ni läsa om? Något speciellt?
Tänkte ta och ladda upp lite bilder på b.l.a min förra b-ponny smoky och även på Riwe :)
Men något annat ni vill läsa om?


Behöver verkligen nya bilder! Jennie kanske vill komma upp och fota någon dag när hon har tid ? :)
/ Linnea

Jag är en gummibjörn



Jag har verkligen inget hästrelaterat att skriva om just nu, hade ju hopplektion och så igår.
Finns inte så mycket mer att säga att hon gick mycket bättre än förra gången och förvånade mig faktiskt med vilken teknik hon hade.
Nu fram till sommarlovet blir de nog ganska seg uppdatering ifrån min sida, sommarlov sen och då börjar taggningen inför ridlägret. Då finns det mera saker att blogga om, hoppas ni håller ut och att nea håller bloggen på topp så länge.

Dagens Ridpass

Red i paddocken idag. Eftersom det var träning i ridhuset. I början lyssnade han inte för fem öre. Gick bara rakt fram med huvudet och brydde sig inte ett skit. Jag sa till honom ordentligt genom att överdriva med innetygeln och ''dra'' lite mycket. Då blev det reaktion började jobba neråt men han kändes fortafrande lite okoncentrerad. Istället började jag att flytta honom mycket. Han flyttade bakdelen riktigt bra. Men ibland får han så dålig respekt för min skänkel och flyttar inte ordentligt och då drar jag i innetygeln för att leda honom mer men då blir det inte heller bra efetrsom han bara blir innåtställd och drar sig mot mitten.
Galopperade faktikst lite idag också! Fast jag jobbade hon inte utan han fick bara galoppera runt på spåret. När jag skulle trava av var han jätte fin, så är rätt nöjd med honom!
/ Linnea

Strip me

Hej på er, vad ett tag sen jag bloggade sist. Inte haft tid, fyllde ju år här om dagen och sen har jag varit i ljungskile och lite så. Riktigt go vecka har jag haft, toppen det! Senare idag blir det att åka till stallet, hopplektion som står på schemat.

/ Jennie

Grön & Svart Outfit

En till outfit, dock gjorde jag den här för jätte länge sen, men alltid något :)
/ Linnea

Skolan, alltid i vägen...

Har jätte mycket i skolan nu känns det som. Så det är i stort sätt plugg varje dag! Så uppdateringen kommer inte att vara på topp. Förstog även på Jennie att det kommer bli dålig uppdatering från hennes sida och min nu då. Men jag kommer självklart att blogga när jag har tid och något att blogga om. Ska be mamma ta lite bilder till helgen så jag har lite nya. Även om det inte kommer blir super bilder så är det ju ändå något! :)
Kan även passa på att säga grattis till Jennie! :) 15 nu, stor tjej! <3
/ Linnea

Jadu, vi får se vad som väntar

JÄVLAR VAD DE BLÅSER UTE....
Just nu sitter jag inlåst på Nathalies rum, dem skulle ner och fixa någonting i köket som jag inte fick vara med på. Fyller ju år idag så får hoppas det är något roligt dom fixar till mig..
Fick presenter av dom förut med, två navel smycken. Riktigt fina faktiskt så kan visa er dom sen när jag kommer hem.
Sen får vi se vad vi hittar på, någonting blir det nog :) Stan en sväng och så kanske..
Random bild på mig och Nathalie ifrån hennes data, här finns massa fint att kolla igenom ;)
/ Jennie

Ointressant fakta, men jag bloggar iaf ;)

Sitter på pappas kontor. Skulle egentligen tagit bussen ut till stallet, men orkade verkligen inte -.- Orkade inte åka hem heller så gick ner till pappas jobb. Han sitter ju i möte i stort sätt hela tiden så han är i så mycket till sällskap. Får väll gå och prata med någon annan...
Skulle egentligen skritta ut Riwe idag men blir inte så. Han får vila idag och skritta ut imorgon. Hade egentligen vart gott att fått skritta idag eftersom han gick soppas ''hårt'' (emot vad han har gjort) så då hade det vart gott för honom att röra på sig. Men hinner faktikst inte rida idag, som tur är det att de har jätte stora hagar att gå i så han har fått rört sig lite idag :)

Usch det är mycket i skolan nu. Tyvärr kommer bloggen sist då. Hade prov idag, prov imorgon, miniprov  på torsdag och miniprov på tisdag nästa vecka. Och sedan v. 23 ska vi ha prov igen -.- Fick dessutom reda på det idag att vi skulle ha miniprov på torsdag och på tisdag nästa vecka. Och det är inte lite vi ska kunna heller! Iadg kommer dagen spenderas åt plugg till spanska provet imorgon -.- Sedan all energi till miniprovet på torsdag!

Ni får ingen bild, pappa hade ingen...
/ Linnea

Jag är kass på att uppdatera ja..

Ja, i lördags åkte jag till Överby med mamma. Fick köpt riktigt mycket och 2000kr åkte iväg till kläder,smink och skor. Skönt att få hittat så mycket faktiskt, blir att åka till Kungsbacka snart och köpa lite hästsaker med. Efter det är jag redo inför sommaren :)

Sen åkte jag till Nathalie i Lilla Edet, vi cyklade en stor del av kvällen och var på väg mot Kungälv när vi sen gav upp och vände. Så blev hem och mysa framför datan och tv istället, chill det med. Stannade där till kl 6 dagen därpå och inte gjort så mycket efter det. Skola idag som vanligt och senare blir det stallet.
Ska försöka sätta mig ner och blogga för er mera än en gång om dagen, men det blir så svårt när de det händer så mycket just nu..

Imorgon fyller jag ju år, så då händer det lite grejer med kompisarna. Så ska allt försöka uppdatera lite imorgon och skriva om dagen. När sommarlovet börjar har jag nog mera tid för bloggen på morgonen och kanske kvällar. Vi får helt enkelt se :)

Bilder sen när vi cyklade, måste erkänna att vi hade den perfekta cykeln att cykla på..
Jag på sadeln och Nathalie på pakethållaren! ;)

/ Jennie

Planering v. 21 - Riwe

Måndag: Ut, skritt
Tisdag: Vila
Onsdag: Ut
Torsdag: ridhus, dressyr
Fredag: Ut
Lördag: Vila
Söndag: ridhus, markarbete

Riwes planering nästa vecka :)

/ Linnea

Gårdagens och dagens ridpass

Gårdagen ridpass:
Åkte till stallet runt 9 och kom hem runt 11, riktigt mysigt var det att vara i stallet så sent :) Red iaf i ridhuset igår. La ut upphöjda bommar på fyrkant spåret. Började att jobba honom i skritten och sedan i traven. Han var fin i båda gångarterna och jag trodde verkligen inte att han skulle gå så fint i form i traven. Trodde han skulle vara jätte stel. Men han gick jätte fint! Och även över bommarna jobbade han bra över. Även om huvudet var uppe i himmlen så tyckte jag att han kämpa på bra! Jag får ju ändå tänka på att han har bara har gått skogsridning i 2 månader!
Dagens ridpass:
Red i ridhuset idag med eftersom det spöregnade ute. Inget gött väder alls. Även fast det är rätt mysigt när man rider i ridhuset när det smattrar mot taket :) Jobbade även idag väldigt mycket med hans form och han var ännu finare idag! Fast i slutet var jag lite dum så jag tänkte inte lika mycket på att han inte gått dressyr på 2 månader så när han inte flyttade ordentligt med bakdelen blev jag lite små irriterad på honom och då förstörde jag nästan hela ridpasset. Stackarn, han fatta ju inte vad han gjorde för fel. Men han skötte sig utmärkt även fast han inte flyttade bakdelen så bra. Tror det kommer ta ett tag till innan han kommer att kunna arbeta ordentligt med ryggen och bakdelen då jag tror att han är lite spänd nu i början. Så jag är nöjd med honom :)
Mamma tog inga bilder igår då jag helt glömde av det...

För världen är du bara någon, men för någon är du hela världen <3
/ Linnea

Kingsland Outfit

Slängde ihop en liten outfit, försökte iaf. Jag har inte riktigt koll på mitt photoshop och ändå har jag har haft det i typ 2 år ? Aja, det fick bli en kingsland outfit denna gången :)
Tycker ni det vore kul att jag gör lite outfit's då och då ?
/ Linnea

överby och massa andra saker

noll uppdatering igår men hade inte tid igår!
Var iaf på överby med mamma igår, hittade i stort sätt ingenting! :o Hittade massa snygga saker men dem fanns aldrig inne i min storlek -.- fick köpt ett linne från gina, en tjock tröja och lite smink. Dock råkade jag köpa blå mascara istället för svart. Aja, tur att jag har några antal andra mascaror ;)
Idag ska jag ta kvällen i stallet eftersom Ika är och tävlar hela helgen (det är annars alltid hon som ger kvällen) Riwe ska gå i ridhuset idag och jag ska sätte upp en liten cavalett serie så han ska få jobba med ryggen idag. Mamma är med så jag kanske kan få hon att ta lite kort ? Även om jag undrar om det verkligen kommer gå att se vad det är bilderna... Så dålig är hon faktiskt inte men några kort kan hon ta iaf :)
Hörs senare ikväll eller imorgon!
En fråga också, tycker ni att jag ska göra en skiljelinje när jag tar ett nytt stycke eller göra som jag alltid gjort (bara göra ett helt vanligt stycke) i och med att linjen drar ihop sig. Själv tycker jag att det är jätte störande. Så vad tycker ni ?

Skiljelinje ellet bara ett vanligt stycke ?
Jag och ''min'' gamla b-ponny smoky
/ Linnea

Sotenäs Fältrittklubb



Några av våra bloggläsare som ska till sotenäs den 29 maj?
Finalen av bohuscupen går där? Blir troligtvis att jag åker ditt som hästskötare eller lagledare.
/ Jennie

Lelle senare idag!

Förlåt för det var noll uppdatering igår. Kom hem efter 12 igår efter att ha en goo dag med Maja och Ida på stan och så.
Lovar er bättre uppdatering idag, ska skriva lite tidsinställda inlägg eftersom att först blir det överby med mamsen och sen efter det drar jag till edet och är med nathalie hela natten lång.. Det blir mysigt det!

Vi hörs!
/ Jennie


Dagens Ridpass

Idag fick Riwe gå i ridhuset. Jag jobbade igenom honom i skritt idag. Först trodde jag han skulle vara jätte stel eftersom han inte gått dressyr på typ 2 månader. Men han kändes faktikst helt okej. I början var han lite stel men efter en stund så blev han riktigt fin och jobbade bra i båda varven. Skulle egentligen ta halva ridpasset att jobba igenom och och halva att flytta bakdelen mycket. Eftersom han fick kortslutning så fort jag jobbade honom i form och försökte flytta bakdelen. Han kunde verkligen inte flytta samtidigt. Så fokuserade på att rida igenom idag i skritten. Fick igenom bra i båda sidor men han lossnade inte helt men jag hade inte förväntat mig något annat :)
Saknar att tävla...
/ Linnea

Tränat

Har precis tränat lite, lagt upp ett schema med att göra sittups, rumplyft, rygglyft, benlyft, hundpiss och lite mera saker. Ska försöka göra detta varje dag framöver och jag började i måndags och faktiskt gjort det varje dag och jag ska fortsätta med det. Ska bli lite mer slimmad inför beatch 2011!

Sen tycker jag faktiskt det är viktigt att man tränar utanför ridningen också, så man tränar dom flesta delarna utav kroppen och inte bara magen och benen som man använder mest inom ridningen.
Inte först nu jag börjat tänka så då jag vill ha en finare och fastare kropp. Ska även försöka gå ut och springa några gånger i månaden med. Springa är något av det värsta jag vet, men sätter man upp ett mål ska man försöka nå det också.
Sen med att äta nyttigare har jag alltid försökt med men aldrig lyckats med, kanske beror på att jag är en riktigt gottegris? Men det är även ett mål jag ska sätta upp, bara godis på helgerna och inte på vardagarna som det enkelt kan bli. Inte ens en glass ska jag få trycka ner i mig.

Sen till er läsare, tycker ni det är viktigt med att träna utöver ridningen eller tycker ni det räcker gott och väl för eran del och er hälsa?
Alla tycker olika, och jag är intresserad av din åsikt!



/ Jennie

Stallet

Snacka om pigg ponny jag satt på idag! Kunde inte skritta eller trava. Vi skulle först bara skritta och trava lite granna men det funkade verkligen inte att bara trava så medans de andra travade galopperade jag lugnt. Det gick väll inte heller så bra men bätter en när jag travade :)
Lite bilder från idag, samt på stallet:
Sötis Riwe <3
Min fina kille <3
Stallet:
Riwes box, omockad och fin...
stallet
Längst bort i stallet där vi har tavlan och en almenacka där vi skriver om vi ska tävla mm. Det finns även en liten box där Alfreds (Ikas son) shettis stog men han tröttnade så de fick lämna tillbaka honom (de lånade honom)
Hö och spån
Där vi har allt foder
Sadelkammaren
Några hagar och ridhuset
Ridhuset (ridhuset är i stort sätt nybyggt därför lite makiner runt om)
Sjukhage och transporter
Riwes hage och hans hag-kompis, Hasse
Så nu har ni fått sett lite bilder på stallet :)
/ Linnea

One of us

Igår slog vi besökrekord på bloggen, riktigt roligt.. Hoppas det fortsätter åt det hållet!

Känner att jag inte har så mycket hästuppdate att bjuda på idag. Inte varit någon ridning eller stall för mig denna veckan då det var teoriskolan som gällde i måndags då jag egentligen har lektion.

Dagen spenderades i vilket fall på torp med Maja och Molly, skulle fått köpt massa egentligen men hittade inte mycket som jag gillade. Blev handlat ett vitt linne, parfym och lite smink saker. Hittade ett par underbara jeans, men självklart var dom för korta och för stora runt midjan och runt benen. Blir verkligen sur, fanns inte inne i någon storlek som passade mig heller. Verkligen snygga och de var bekväma, kan det bli mer perfekt?

Aja, nu får ska jag sluta klaga och göra lite nytta här hemma istället..


Godmorgon!

Vaknade för en stund sen och ska strax gå ner och äta frukost.
Ska försöka hinna plugga lite innan pappa kör in mig i stan. Ika ska hämta upp mig i stan så åker vi upp till stallet.
Ska även ta lite bilder på stallet, där Riwe står :)
För att inlägget inte ska bli så kort så tar jag Riwes planering för resten av veckan:
Onsdag - Ut
Torsdag - Ridhus, ska rida igenom honom i skritten
Fredag - Vila
Lördag - Ridhus
Söndag - Ut
/ Linnea

Lycklig men samtidigt besviken...

Idag kände Ika på honom i ryggen. Han kändes bra och sadeln satt faktsikt nästan intill perfekt! Såg även nu (har inte haft sadeln på sedan 2 månader tillbaks) att där han har vart lite öm var bakom sadeln så jag tror inte att det kan vart sadeln för den låg helt okej på honom. Självklart ska jag hålla koll på honom så han inte blir sämre i ryggen. Så idag red jag med sadeln. Hur skönt som helst! Jag red bara en kort sväng ut, skritta så det inte blev på med sadeln och ett dressyr pass det första jag gjorde. Ska förmodligen börja jobba honom i skritt i form på torsdag och fortsätte veckan ut med det så får vi se hur det blir sen :)
Och det förmodligen ingenting med den där ponnyn som jag vart och provridit :(
Imorgon blir det antagligen ut med Ika och en annan Linnea. Det blir full utrustning på både mig och Riwe imorgon, gissar på att han inte kommer kunna skritta eller ens ha alla fyra benen på jorden...
Hade det vart intressant att se lite bilder på stallet där Riwe står ?
/ Linnea

vit iphone 4


jag vill ha!

When The Wild Wind Blows

Gud vad jag är trött, tråkigt väder, mycket plugg och skolan är jobbigare än vad den brukar..
Men det är bara att bita ihop och kämpa sig igenom det lilla som är kvar innan det efterlängtade sommarlovet!

Idag efter skolan fick jag i vilket fall solat i 20 minuter, gud vad skönt det var. Man kopplar verkligen av när man ligger i solariumet och ingenting finns runt omkring än. Men nu är jag hemma och ska lägga lite tid på pluggandet och även bloggandet.

Vi hörs senare, ska ta och träna lite också..
/ Jennie

Frågestund?



Skulle det vara omtyckt av er om vi hade en frågestund snart?
Ja eller Nej, vi har det bara om ni gillar det och kommer ställa vettiga och bra frågor! :)

Förslag ?

Vad vill ni läsa om ? Något speciellt ?
Några förslag på vad ni vill läsa om ?
/ Linnea

Ber så hemskt mycket om ursäkt....

Jag ber så hemskt mycket som ursäkt för min dåliga uppdatering, har inte haft ngt att blogga om... Tur att vi har Jennie som har bloggat.
Riwe gick ut idag på en liten tur lite över allt. Red först bort mot fotbollsplan, bort på en grusväg. Sedan kom vi typ in i skogen men jag red fort därifrån. Red vidare bort på en anna grusväg där jag mötte Annie och Cornelia som står i samma stall som jag. Han blev helt tokig när de red förbi mig och travade iväg. Snurrade runt, hoppade på stället och ville inte alls skritta längre. Tur att jag förmodligen kommer få rida ordentligt snart :D Ika ska kolla på sadeln imorgon hur den ligger och hur han känns i ryggen. Jag tycker han känns bra då han inte reagerar alla när man känner och trycker och han är inte spänd i musklerna längre. Så kommer väll förmodligen börja rida helt normalt snart och kanske till och med hoppa ? Kommer självklart att hålla koll på honom så han inte blir sämre :)
Ungefär två veckor efter jag fick honom :) Dock ser jaf ut som ett litet troll!
/ Linnea

Snart bär det av, saker måste inhandlas först

Åker ju iväg på ridläger den 19 juni, cirka 30 dagar kvar. Gud vad jag längtar, ska bli riktigt roligt.
Skrivit ett inlägg om ridlägret, HÄR!

Fick hem en packlista här om dagen, vad som behövs att ta med ner och så. Har två vardagsridbyxor som passar på mig, gått ner runt 10kg så dom andra åker rent av sagt av dig och inte alls bekväma att ha på sig längre. Så detta måste inhandlas.
Även ett par ridskor med stålhetta, det var visst obligatoriskt att ha med sig på lägret. Har faktiskt inga ridskor som passar mig riktigt bra, så detta får bli att inhandla. Ett par skor med stålhetta alltså, aldrig användt det förut så ingen aning om vad jag kommer tycka om stålhetta eller inte.



Dessa hittade jag på hööks hemsida, de finaste jag hittade med stålhetta och dem låg på ett rimligt pris. 700kr, lagom för ett par bra och fina ridskor.




Vad för ridbyxor jag vill ha, har jag inte bestämt mig för än. Sugen på ett svarta, fint och klassikt.






/ Jennie

Pluggning

Just nu sitter jag och pluggar, har tre prov denna veckan. Även lite inlämingar som ska in.
Lite därför det inte blir någon toppen uppdatering, idag har de även varit trafikskolan. Bokade körlektioner och det var så lång väntetid så fick min första den 10 juni. Så får körkortet mycket senare än vad jag anat, tyvärr :/.

Nu måste jag plugga vidare, bloggar mer sen!

/ Jennie

LIPSTICK


Jag bara älskar denna låten!
/ Jennie

Tanums Ridklubb

Hemma efter en heldag på Tanums Ridklubb. Varit lite hjälpreda där till laget och så.
Tråkigt att det regnade den mesta tiden, men ibland blev det allt lite sol.
I lagklassen var det samma bana som det var första omgången förra året, undra om dem var medvetande om det eller inte?

Men det var i vilket fall varit en mysig dag med Lysekiltjejerna som var där..


Våran anläggning
/ Jennie

Jag och Asta del 2

Fotograf : Molly











Fifan vad denna hästen är fin, smälter verkligen när jag ser henne på vissa bilder..
/ Jennie

Den vackraste jag vet

MIN PRINSESSA!

Ny header

Vad tycker ni om den nya headern?
Jag själv älskar den, tack så jätte mycket Molly!


Jag och Asta Del 1

Fotograf : Molly








Förlåt för små bilder, men minskade dom för att uppladdningstiden inte skulle ta lika lång tid.
Men hoppas ni gillar det ändå :)
/ Jennie

Den dagen jag såg dig, jag visstet

Hej på er, kom hem nu i vilket fall. Regnade så mycket så var ingen större ide att stanna vid stugan.
Gårdagen var rolig, lite bus med tjejerna som stannade då vissa stack hem. Sen på morgonen kollade jag och maja vattnet i alla hagar där hästarna går. Så mysigt, då dom släppts på halvt bete nu så verkligen härligt att se hästarna gå och se så nöjda ut.
Imorgon blir det Bohuscupen omg 2, vara skötare till Matilda och Jupiter. Stötta laget och ha en trevlig dag. Kameran åker såklart med.. :)


Jag och den finaste!


Mot stallet!

Drar mig ut till stallet om en stund. Vet inte om han får gå idag eller om han ska vila, får se på det.
Imorgon ska han få en lång tur i skogen. Om det inte spöregnar som det står att det ska göra -.- Men man vet aldrig! Han ska iaf få sig en liten spa dag imorgon, måla hovarna, bortas, klippas och säkert massa annat :)
/ Linnea

Drar mig mot Lysekil

Nu drar jag mig till lysekil för us helg, kommer hem på söndag då jag ska sova i stugan en natt :)
Men då blir det mera bilder ifrån gårdagens hoppträning och så.

Ha en bra helg, kram Jennie


Hahhaha, denna bilden är för gullig på britney.

Framridnings Bilder







Smakprov sen igår



Smakprov ifrån gårdagen, vänta er en bildbomb senare!
/ Jennie

Sitter på en buss...

Sitter på en buss till Göteborg. Åker med profilen med skolan (bild, musik och media) Jag har faktiskt ingen anning om vad vi ska göra när vi kommer fram. Sedan blir det gå på stan i två timmar för att sedan bege oss hemåt igen :) Mamma hämtar mig vid skolan runt halv 5 så åker vi direkt ut till stallet och grejar lite med bäbis <3 han ser så nöjd ut när jag kommer in i stallet och han står i sin box :) tror han trivs jätte bra där med stora hagar med massa gräs i! tror även att det har vart gött för honom att bara skrittas de senaste månaderna. Jag får trava och galoppera men eftersom jag rider ut så mycket som möjligt så blir han så uppstressad när man galopperar och travar och eftersom han redan är lite spänd när man rost ut känns det bättre att han får ta det lungt hela ridturen. /Linnea

Gårdagens Hopplektion

Igår vad det hoppninglektion som gällde för min del. Fick hoppa en ny häst dom fått in för några veckor sedan. En trevlig storhäst på 160cm kanske. Hon var runt 5 år och ja hennes utveckling ska bli rolig att se då hon har talang.

I början red vi över bommar i trav, för att sedan fatta galopp och galoppera över galopp bommar. Hon gick riktigt fint, då jag var tvungen att ställa henne utåt i galoppen för att hjälpa henne att fatta galoppen enklare. Så blev lite tight vissa gånger till galoppbommarna.
Sen travhoppade vi på ett kryss, tror inte hon hoppat så mycket för hon kände sig lite osäker med avtramp och hopptekniken. Men hon förstod ganska snart hur man skulle göra med hjälp av inramning, tempo och avtramp av mig. Rätt galopp efter hindret med, duktig flicka.
Sen hoppade vi två kombination några gånger, hon blev väldigt seg imellan åt av hindret. Vet inte riktigt varför, men det funkade även det för kombinationen klarade hon väldigt fint.
Sen var det dags för att hoppa en bana, nu var det två nya räcken med. Som hon hoppade riktigt fint, satte upp högre grundtempo med så hoppen blev finare och det var med glädje ifrån Asta.

Men hon gick helt okej för att vara första gången jag red hästen och första gången hon hoppade på klubben.
Ska bli kul att se på hennes utveckling, för hon kan nog bli riktigt duktig med mer rutin.

Bilder ifrån ridpasset kommer senare!
/ Jennie

Slitna!

Mina tretorn comfort bli lite slitna nu ;) Den gråa färgen längs ner vid sidan av foten är helt bortslitet på båda stövlarna. Tror sulan kommer lossna snart. Hahah, nej det får vi hoppas att den inte gör! Har ju mina tretorn advance som jag använder på tävling och träning och så använder jag mina andra tretorn när jag rider vanligt och ut i skogen. Jag älskar dom stövlarna, hur goa som helst. Men dem får allt vara med ett tag till.
Jag skulle vilja ha ett par helt vanliga läderstövlar att kunna variera lite. Jag tycker mountain horse supreme high rider är snygga och stilrena!



Min stövel paj

Jo, i måndags blev jag tampad på foten av en häst och min ridstövel pajade. Lagom roligt, blir så sur. Min favoritstövel med, hoppas den går att laga. Den pajade typ mitt på med.


Så får rida med dem här ett tag framöver, förkorta och läcker in vatten!
Mysigt det kommer blir..

/ Jennie

Little River, Tjörn 2010

/ Linnea

Uppdatering, uppdatering och åter igen uppdatering

Förlåt för min usla uppdatering, har nästan ingenting att blogga om. Förstår inte att Jennie kommer på så mycket att blogga om när det är lov och så när hon inte rider. Men hon har alltid något i huvudet :)
Riwe skirttades ut idag en snabbis. Han var lite över pigg idag, kan man säga. Fast inte värre en vad han brukar vara när vi har galopperat ute i skogen. Han blev lite förbannad på mig i slutet när vi nästan var framme vid stallet då jag stannnade honom varje gång han takatde. Sur ponny blev han då. Jag borsta honom en lång stund idag eftersom han såg ut som en dammråtta. Han var grå hela han!
Väldig snygg bild på Jossan & Riwe när hon var med mig till stallet förra veckan :)
/ Linnea

Britney of Eurostable

Igår kom britney hem efter att ha varit iväg i någon månad, eftersom hon blev skadad i början av terminen. Var meningen att jag skulle tävlat henne och så om hon inte skadat sig, men nu är hon någorlunda återhämtad och ska börja sättas igång efter sommaren.
Tog några kort på henne, blev inget bra men bättre än någonting på min fina lilla prinsessa!










Bjussar på en bild på hagkompisen med :)
/ Jennie

Dagens Uteritt

Idag var det stallet som gällde, blev en skön tur ut i skogen tillsammans med Lisa, Charlotta och Matilda.
Blev en tur på 45 minuter under tiden dom andra red lektion, blev att galoppera på grusvägarna och bara njuta av naturen och värmen. Red hästen Jojjo som skötte sig toppen, lite rädd för små saker men i slutet lugnade hon ner sig.

Sen fick jag även rida en C-ponny ner till hagen, Sandy.. Red henne för 3år sedan senast och det var hos hennes förra ägare. Gud vad den ponnyn var go, mycket goare att rida än vad jag minns henne.


Jojjo
/ Jennie

Krångel

Eftersom det blev krångel med den förra headern/desingen så fick jag byta till en standard desing tills vidare. Ska försöka fixa en ny header så fort som möjligt eller be någon hjälpa oss med den gamla.
Har ju även varit krångel med blogg.se så inte kunnat blogga, men bra att det är fixad nu.


Vintern är allt för fin ändå!

/ Jennie

Beslutångest..

Konfimerade ju mig igår, då jag fick pengar. Beslöt mig för att lägga 1000kr av dom pengarna jag fick igår till ridkläder inför ridlägret som det bär av till i sommar.

Vad jag bestämt mig för att köpa är rosa kingslands stumpor, behövligt och bara för söta.
Sen vet jag inte om jag skulle behöva ett par nya ridbyxor eller inte, skulle vara ursnyggt med ett par svarta som är gjorde i jeans tyg. Eller så sparar jag lite av pengarna jag och köper ett par nya ridstövlar istället.

VS
Beslutångest...
/ Jennie

Förlåt för min dåliga uppdatering

Får verkligen ta och be om ursäkt, har varit fullt upp för mig dem senaste dagarna.
Men nu ska jag försöka komma igång lite med bloggandet dagligen..

Igår var det konfimation som gällde, det gick riktigt bra. Dock var jag väldigt nervös under första uppträdandet och läste fel i andra.. Menmen, det kändes bra och nu är det avklarat. Blir absolut att bli ledare till nästa år, då lägerna är underbara!








Fina flickor!

Svensk ridsport & provridning

Åkte till stallet runt halv 2 för att bara göra hö, mocka och rent vatten. Sedan var det snabbt ner till Kungsbacka, svensk ridsport. Åkte från stallet runt 10 i 2 och svenska ridsport stängde 3 ;) Pappa fick köra fort ner, tur att det inte var någon bilkö. Det blev ett par röda whitaker byxor, kingsland tröja och JW hjälm med från svensk ridsport! Dock köpte jag faktiskt JW hjälmen utan swarovski. Jag frågade lite i affären och han sa att det aldrig har vart någon som kommit tillbaka p.g.a att blinget har ramlat av. Visst det är snyggare med swarovski men jag körde utan iaf ;) Jag tycker inte det spelar någon roll om man har med swarovski eller inte :)
Dåliga bilder - jag vet men det får gå!

Sedan var det vidare till höglanda och provrida ponnyn för andra gången :) Det gick bra den här gången också. Hoppade inte så mycket utan jag ''kände'' mest på ponnyn...
/ Linnea

Hiss/Diss

Okej, har ingenting att blogga om så kör hiss/diss.
Diss
* Att jag inte kan träna, tävla eller rida normalt.
* Riwe skulle verkligen behöva ett hårt dressyr pass, men tyvärr så går det inte
* Skolan, dock har läxorna lungnat sig men är sjukt trött på den!
* Varje gång jag skriver ett inlägg och gör ett stycke, drar allt ihop sig när man publicerar inlägget -.- Störande! Blir jobbigt att läsa då...
Hiss

* Jag har hittat en ponny som jag är helt kär i
* Riwe värkar trivas i det nya stallet
* Jag kan ta buss ut till stallet, jätte smidigt och enkelt!
/ Linnea

Tävlingsugen!

Jag är så himla tävlingsugen. Vill ut och tävla och träna! Eller bara rida. Ut i skogen och galoppera, köra ett ordentligt dressyr pass i paddocken, rida i en sadel! Gud, vad jag längtar. Det hat ungefär gått 2 månader sedan jag slutade rida i sadel. Och jag skrittar fortfarande. Fick order om att longera honom också, det funkar ju inte heller. Det är något som inte är rätt uppe i hans huvud (tror jag) men det är inget större problem med honom, han äter, dricker och är annars helt normal. Jag tror han bara vill gå i hagen och njuta. Inte behöva gå eller göra något ansträngande. Även fast han älskar att hoppa tror jag att han inte orkar mer.
Men lite positivt har vi att jag hittat en ponny jag gillar, ska antagligen upp och provrida en gång till :) Så vi får hoppas på det bästa (a)
Resten av veckan ser ut såhär:
Onsdag - Skolan, stallet, lite plugg
Torsdag - Skolan, stallet, kanske plugg
Fredag - Skolan stallet
Lördag - Stallet, åka kanske och rida ponnyn igen eller så drar jag och pappa ner till svensk ridsport
Söndag - stallet, kanske åka och provrida ponnyn igen
Som ni ser så vet jag inte om det blir på lördag eller söndag jag åker och rider ponnyn igen. Vi så ;) Ska även hinna med att åka ner till svenska ridsport med pappa.
/ Linnea

SWEDEN SWEDEN


Ur läcker är mina ord om denna tröjan!

Kingslands Vårkollektion 2011









Jag älskar dem nya kingslands tröjorna ur deras vårkollektion, priset ligger på 949kr vilket jag absolut tycker den är värd. Fina och snygga färger, den rosa faller verkligen mig i smaken. Gillar även den ljusblåa mycket, sköna färger mot dem andra som är mer vanliga. Vet att dem finns på Svensk Ridsport. Får se om jag tar mig och köper än, dem ser verkligen goa ut!

/ Jennie

Bloggen, vi sätter upp mål!

Vet inte vad mitt internet fått för sig under helgen, men jag har inte kunnat besöka blogg.se någonting nästan och så var det på varenda data vi hade hemma i huset. Men men, nu är det fixat i vilket fall! Ganska skönt då jag vill komma igång på riktigt med bloggandet.

Först och främst ska jag försöka fixa en ny header till bloggen, då jag faktiskt tröttnat på den vi har nu och jag skulle vilja ha någon mer med lite mer färg i.

Sen ska jag lägga ner tid åt er att skriva bra och intressnata inlägg.

Även ska jag försöka kunna ta mer bilder när jag är i stallet, så det blir mer fräscha bilder till bloggen.

Dessa tre punkterna ska fixas nu under den närmaste tiden, och vi ska både göra bloggen mycket roligare och bättre!



Tummen upp (y)
/ Jennie

Flyttat!

Hemma nu efter en lång dag i stallet. Eller rättare sagt två stall. Japp, flyttade idag då som ni vet. Ståg i Munkedal förut (Munkedals Ridklubb) och nu står jag i stall stenshult :) Hos min faster står jag hos nu. Eller hon är inte min riktiga faster (hon är gift med pappas bror) Så ingifta faster blir det, men spela roll.
Varför jag flyttade var att vi hade så långt till stallet. Det var 2,5 mil en väg. Så om mamma eller pappa kör mig, åker hem, hämtar mig och åker hem igen. Det blir 10 mil om dagen! Eller på helgen oftast, på vardagen fick vi skjuts av Jossans pappa :) Dock är det inte alls mycket kortare till det stallet jag står nu men det går bussar ut dit och det finns folk som står i stallet som jag kan få skjuts dit.
Utvärdering av stallen:
Munkedal:
Bra - Mycket med kompisar i min ålder, många att rida med. Bra gästtränare som kom dit och en sjö att kunna bada med hästarna med :)
Dåligt - Eftersom det är ridkola på varadgen är ridhuset oftast upptaget, på vintern blir det lite jobbigt. Och alla stallpass. Jag hade som mest 4 stallpass en vecka.
Stenshult:
Bra - Jag har tillgång till paddock och ridhus när jag vill. Jag har ung 2 pass varje månad, max 3. Ika (min faster) är tränare och jag kan få mkt hjälp av henne.
Dåligt - Inga i min ålder, alla är över 18 utom en som är 9.
Allt packat och klart, det låg lite saker inne i bilen med och i transporten bredvid Riwe ;)
Riwe klar för avfärd :)
/ Linnea

Uppdaterar mer ikväll

Hinner inte uppdatera nu, har lite läxor att ta tag i. Mer uppdatering ikväll då det kommer ett inlägg om flytten och massa bilder från idag :)
/ Linnea

RSS 2.0