Visste ni att...

Visste ni att jag har provridit 15 ponnyer ? Fick det till 17 här om dagen men fick det bara tilll 15 nu.
Har letat sen hösten 2010 och har fortfarande inte hittat en perfekt ponny för mig (eller jo, men av olika anledningar har inte de köpen blivit av)
Börjar faktikst bli lite tröttsamt nu, och jag känner bara att så länga ponnyn kan hoppa ett hinder på 50 cm så köper vi den. Nej, inte riktigt men ibland känns det nästan att jag skulle kunna ta vilken ponny som helst!
.
Hade det vart kul om jag skrev lite om varje ponny ? Tänker mer på vad jag tyckte om den, vad var mindre bra och vad var bra ?
.
/ Linnea

Bloggtorka...

Har verkligen ingenting att blogga om nu. Det enda är typ om det gör jag gör på dagarna och de är inte så värst intressant, eller ?
Några förslag om vad jag kan blogga om ?
.
Förövrigt vaccinerades Riwes idag, alltså ska han få sig en promenad imorgon, kanske skrittas.
.
Prisutdelning i LC+5. Fick också ett par fina bilder av Ida men när jag sparar bilderna blir de pytte små ? :o Därför har jafg inte kunnat ladda upp dem här, men ska se om jag kan ordna det..
/ Linnea

Sorry

Förlåt för dålig uppdatering. Men har haft fullt upp och det är underbart väder! Då ska man inte sitta framför datan.
.
Är lite halvt stressad också då veterinären ringde och sa att de kommer någoon gång under dagen nu och jag får inte tag i varken mamma eller pappa -.- Och så har vi ju gjort det där kolla masken provet också. Vet inte riktigt när postbilen kommer och lådan går inte in i postlådan, alltså fick jag lägga den på postlådan. Den ska ju inte ligga i värme för länge och är skugga på alla brevlådor utan den! Känns mindre kul. Hoppas att postis kommer snart, har ingen direkt lust att stå och hålla koll på när han kommer och sen springa ner när han kommer -.- Får iaf hoppas att inte provet blir förstört!
.
/Linnea

Några bilder ifrån terrängen









Bjuder er på både failbilder och lite bättre bilder, detta jag fått tag på hittils. Lovar det kommer mera senare i veckan, även filmer ifrån våra rundor den sista dagen då det var en slags tävling.
Visst är hästen fin!

/ Jennie

Mycket att göra!

Har haft fullt upp de senaste dagarna därav mitt bloggande. Igår var det först provrida två ponnyer och sedan till mitt egna stall och rida Riwe. Idag är det lugnare och ska åka till stallet senare ikväll, såg att Riwe var lite snuvig igår så han ska ta det lugnt några dagar!
Imorgon är är det stallet och sedan vid halv 6 ska jag åka till Munkedal. Ska även bestämma imorgon när Riwe och Hasse ska börja gå ute dygnet runt. Dock ska de bara göra det i två veckor sen åker de in igen. Det blir lättare att de går ute dygnet runt medans vi åker till falsterbo så slipper det vara någon annan som mockar åt en och så :)
Ska även göra sån här ''kolla masken'' eftersom vi ska byta lite hagar mm. Vi är väldigt noga med sånt i stallet.
Någon dag nu under veckan kommer veterinären och ska vaccinera Riwe. Han/hon kommer ringa samma dag hon/han kommer till stallet! Så har förberett pappa att han får köra ut mig till stallet...
.
Efter falsterbo drar jag till Spanien i ungefär 10 dagar (14-23 Juli) Sen någon gång mellan det kanske det kommer en ny liten polle ? Nej, inte alls säker om det blir så, mycket kvar som ska fixas mm. Men man kan ju alltid hoppas! :)
.
Surpuppa! <3
/ Linnea

Dagen som kommer

Idag blir det att ta det lugnt hemma på förmiddagen, sedan ikväll blir det att mopperagga med några brudar. De blir nice det. Det som händer idag helt enkelt, packa upp från veckan som varit och sedan även försöka få tag i alla bilder som folk tagit på mig och lalus eller laban som han kallas.


/ Jennie


Lalus



Kolla vilken skönhet jag haft under veckan som varit, hästen som klev in i mitt hjärta. Gud vad underbar den hästen var, jag saknar dig redan och hoppas jag får träffa dig nästa sommar!


Falsterbo

Som ni vet drar ju snart falsterbo igång! Jag har aldrig vart på fasletrbo men i år så åker jag dit med Munkedals Ridklubb! Ung, 30 st från klubben (de som är medlemmar) åker med ner och jag är ju en av dem. Vi ska vara där 9-10 Juli, ska sova på campingen förmodligen med mina kompisar Jossan, Malin och My.
Ska bli jätte spännande att åka dit och en sak jag är lite lättad över just nu är att jag inte behöver några nya kläder eller ngt till Riwe. Men vet att jag kommer hitta massa saker där ändå som jag vill ha. Vet just nu inte hur mycket pengar jag har på kortet men inte jätte mycket iaf! Får vara extra snäll mot pappa ett tag framöver!
.
Imorgon åker jag förmodligen och provrider två ponnyer. Sen efter det ska jag bestämma mig vilka av de 4 ponnyer jag tyckte bäst om och sen utöver det betsämma mig om jag vill ha den eller inte :)
.
Längtar redan!
/ Linnea

HEMMA NU!

Hemma nu, uppdaterar mer imorgon då jag är rejält trött just nu.
Ska försöka få tag i bilderna sen alla träningar någon dag så ni kan få se på de, kan ju bara säga att jag saknar Laban redan. En riktigt fin häst som jag passade riktigt bra med enligt ägaren.

Vill ni se filmer ifrån tävlingen som var idag?

/ Jennie

Sprätta eller bara låta det vara ?

Vann ju ett schabrak på tävlingen förra helgen. Jätte fint enligt mig! Och det var ju exakt de färgerna jag använder på Riwe, Marinblått och Rött! Det var ju lite vitt på schbraket också men inte så mycket så det ser fult ut på Riwe.
En sak som var lite tråkigt var att det Stog Willys Foto på sidan på schabraket. Men använder det ju bara hemma när jag rider som spelar lixom ingen roll.
Men funderar på att sprätta upp det, någon som vet om det blir fulare då eller om man inte märker av det ?
.
.
Dålig bild där, texten är egenligen röd!
/ Linnea

Midsommar

Vart i stallet och bara grejat iordning Riwes saker. Alltså fick Riwe vila idag.
Ska ner till några grannar senare vid 3-4 och vara där hela kvällen! Så hörs imorgon! :)
.
Trevlig midsommar alla underbara läsare! :)
/ Linnea

Jag hatar myggbett!

Jag hatar myggbett!


Läsarfråga!

Amanda om Tiden går så fort...:
Jättefin ponny :) vad är han för något?
Svar: Tack! :) Jag vet inte riktigt vad du vill veta men han är en korsningsponny, 1.37 cm hög. Han och jag har tävlat upp till LB med placering och LC+5 med vinst. Letar dock nu d-ponny och han ska åka tillbaka till sin ägare! :) Alltså inte jag som äger honom utan jag lånar hon bara.
.
/ Linnea

Hoppträning

Hopptränade ju idag och det gcik väll sådär idag. Jag red dåligt och han var för pigg. Han blir så stark när han är pigg och då blir det lite mer drag kamp mellan mig och honom och det blir lite ojämnare tempo runt banan som vi hoppade idag. Slutade iaf på en bana på 1 - 1.10 och det kändes väll okej men inte den bästa träningen vi har haft!
.
Förresten så har jag vart och provridit två ponnyer i tisdags och en av ponnyerna är jag lite smått intresserad av! Allt är perfekt utom en liten sak (eller det är rätt stort) Sen ska jag ju även åka och provrida två ponnyer förmodligen på söndag så får se om jag fortfarande tycker om ponnyn eller om jag fasna för nån av de två ponnyerna jag provrider på söndag!
.
Riktig snygg bild från tävlingen i söndags!
/ Linnea

Tränat för Stefan idag, första träningen m...

Tränat för Stefan idag, första träningen med markarbete gick helt okej.. Var missnöjd med min ridning, sedan i andra träningen när vi hoppade mer hinder och la ihop en bana gick det mycket bättre. Laban hoppade fint och jag fick verkligen rida ihop han mellan hinderna då han var stark och behövde balans. Men han skötte sig fin fint och jag är tok kär i den hästen! Några dagar kvar på lägret och sen är jag hemma igen, saknar de mesta faktiskt. Men lovar att uppdatera bra när jag kommer hem, har inget internet här, hoppas linnea bloggat bra. De får jag ta och kolla upp när jag kommer hem, kram Jennie


Är hemma och mellan landar

Är hemma och mellan landar lite. Sovit hos Jossan idag och kommer direkt från torp nu. Ska snart bege mig ut till stallet. Ska rida både Riwe och Hasse (en i stallets ponny)  Vet inte om det blir ute eller inne idag. Hasse ska nog gå i ridhuset, Riwe vet jag inte en.
Sover sedan hos Ika inatt och så hämtar pappa mig i stan imorgon morgon och sedan åker jag ut till stallet igen vid halv 6. Ska träna imorgon!
.
Så hörs förmodligen imorgon,  annars blir det på fredag!
.
/ Linnea

Precis ridit terräng, hästen är underbar o...

Precis ridit terräng, hästen är underbar och helt perfekt! Hoppar som en gud och passar mig mycket bra. Nu blir det att äta och senare igen blir det träning i terrängen för Anna. Hoppas det går lika bra då. Kram Jennie


Rörigt inlägg...

Känner att det börjar bli lite ''dött'' på bloggen. Hade så mycket ideer förra veckan men det försvann nu. Kommer väll på något vättigt snart!
.
Åker till stallet runt 1 - halv 2, Riwe vilar idag. Igår skrittades han ut och snacka om att han var pigg. Han stog och nästan bockade på stället, inte riktigt men skulle inte förvåna mig om han försökte. Han har aldrig bockat med mig under tiden jag haft honom. Undrar om han ens kan bocka !? Försökte hålla mig kvar för glatta livet. Barbacka och med hackamoret gjorde ju inte saken bättre men lyckade iaf hålla mig kvar.
Senare idag åker jag och provrider ponny. Ska också bli en skåneresa denna vecka eller nästa...
Rörigt inlägg, hoppas det går att läsa iaf!
.
/ Linnea

Urs vad det regnar, blev genom blöt efter ...

Urs vad det regnar, blev genom blöt efter första ridpasset idag. Men lektionen var givande ändå, red för en bra tränare. Senare blir det ut och fotografera hästarna, så det blir lite bilder till bloggen :) Vi hörs troligen imorgon, kram!


Tiden går så fort...

2009
.
.
2010
.
.
2011
.
.
Tiden går så otroligt fort, ibland lite för fort...
Min prins, mitt allt <3
/ Linnea

Filmer

LD+5, filmen börjar från hinder nr. 3 då mamma kom på lite senare att hon skulle filma ;)
.
.
LC+5
.
.
Finner inga ord <3
/ Linnea

Dagen har varit toppen, provridit hästar m...

Dagen har varit toppen, provridit hästar man ska ha under veckan och hittat en häst jag gillade som jag kommer rida under tiden jag är här. Skriver lite mer om hästarna jag red när jag kommer hem, vänta er toppen bloggning då.. Kram Jennie :)


Resultat

Var ju som sagt i Dingle idag och tävlade.
Ponnyn hoppade iaf bättre en bäst!
.
LD+5 - Dubbelnolla
Han kändes jätte fin redan på framhoppningen och var lagom pigg. Det flöt på genom banan och det var faktikst en av mina bästa rundor. Jag la mig inte i lika mycket innan hindret och det flöt på väldigt bra! Jag satsade i omhoppningen och det räckte till VINST! :D Faktikst min första vinst med Riwe. Har aldrig vunnit med honom innan.
.
LC+5 - Dubbelnolla
Han var lite tröttare nu. Inte så konstigt eftersom han stått stilla i transporten ung 3 timmar. Jag startade ju första klassen och sista klassen och där i mellan var det två klasser. Därav en klass var bed. A:1a, den bedömningen tar så otroligt lång tid. Det var många ryttare som jag sett innan som hoppade klassen innan och red som dårar trodde faktikst jag inte jag skulle få någon placering men det var ung 3 stycken som red fel väg och många som fick 4 fel. Jag gick iaf in på bana och nollade båda faserna och VANN även denna klassen! :D Så otroligt nöjd är jag, min lilla prins, första tävlingen sen i mars och jag går in och vinner båda klasserna!
.
LC+5
LC+5
Detta vann jag idag:
Pokal, jordglob av glas, två gulblå rosetter, två planketter, schabrak och segertäcket :)
Filmer kommer ikväll eller imorgon!
/ Linnea

Framme på AW.. ( Tidsinställt )



Framme i Skåne nu, om en timme väntar informations möte och utdelning av hästarna.
Hästen jag kommer ha under lägret ska jag försöka ta kort på och visa här för er.

Kommer försöka uppdatera så mycket jag kan, när jag har tid helt enkelt. Vi hoppas att Linnea håller bloggen på topp under veckan som går!


Nu är vi påväg.. ( Tidsinställt )

Nu sitter jag i bilden och är påväg till Skåne..
Kommer försöka uppdatera så mycket jag kan under veckan om jag får tillgång till det och om sms-bloggadet fungerar. Annars får ni vänta er en massa topp uppdatering när jag kommer hem med ett flertal bildbomber!


/ Jennie

Kul med förslag!

Kan ni inte ha typ dagens ryttare, så hissar ni typ ryttare som ni känner som ni tycker rider bra eller som kämpar bra med sin häst eller nått? :) Bra blogg!

Denna kommentaren slank in igår kväll, visst kan vi kanske försöka att fixa detta. Men absolut bara att hissa ryttare och inte att dissa. Istället för dagens ryttare skulle jag kunna tänka mig veckans ryttare, då man kan tänka ut en mer speciell och inte bara ta en varje dag för att det ska bli mer bloggning. Men ska ta mig ett snack med Linnea om detta och jag tror ni kan vänta er veckans ryttare i bloggen om ett tag. Tack för iden och roligt att du gillar bloggen! :)

/ Jennie


Är och tävlar...

Är och tävlar i Dingle hela dan!
Hörse senare!
.
/ Linnea

Fixat och klart!

Nu är allt packat och klart, vilket är riktigt skönt.
Musik är fixat till bilen och nu blir det bara att vänta på att det ska bli söndag så man kan börja fixa inför resan till Skåne. Åker runt 9 imorgon bitti, så behöver inte gå upp alldeles för tidigt.


Resten av kvällen blir det fb och kolla film!
/ Jennie

Kul

Vart i stallet hela 6,5 timmar! Åkte dit vid halv 1 och åkte hem vid 7 :) Grejat hela dan + ridit Riwe. Han gick väll sådär idag. Var koncentread på allt annat utan mig och var väldigt velig. Re bara i paddocken ungefär 15 minuter och sedan ut 15 minuter. Så de blev ett kort ridpass idag. Han var helt okej när vi red och längde på bra. Han brukar faktikst gå väldigt bra dagen efter om han har gått dåligt. Så vi får hoppas att han går bra imorgon.
Såg också innan vi åkte att vajern hade gått av på transporten så fick åka till biltema och köpa en ny! Den har vart lite halvt trasig men nu räkte det för vajern, hahha...
.
Hoppas det inte regnar allt för mycket imorgon. Men tror att det skulle vara typ som idag. För att vara på den säkra sidan har jag packat lite alla möjliga täcken :) Ländtäcket åkte in itransporten, regntäcket med. Han kommer åka i ett fleecetäcke. Ska packa med mig alla möjliga kläder till mig imorgon med :) Hahha, hatar att vara blöt, då är det alltid bra att ha med sig ombytes kläder!
.
Förresten så är det jätte kul att ni börjat kommentera! Bli så mycket roligare att blogga då. Fortsätt så! :)
.
/ Linnea

Terrängträning

Under lägerveckan kommer vi ha en dag där vi bara rider terräng, aldrig hoppat en riktigt terräng bana ute i skogen förr med bankar och så vidare. Har ju byggt egna hinder utav grankvistar och stockar, men det är inte samma sak i mina ögon.

Detta är verkligen en sak jag ser fram emot, det verkar så himla kul att hoppa terräng och det är en sak jag velat prova på länge, och nu ska jag få göra det. Är otroligt taggad!
Tränaren vi ska hoppa för i terrängen heter Anna Hassö och har tävlat internationell fälttävlan, svår hoppning och St George Dressyr.
Känner på mig att detta kommer bli galet kul och väldigt lärorikt!



Kommer även hoppträna för Stefan Sjögren med ett flertal Sm-medaljer och merier ifrån större tävlingar.


/ Jennie

Svaghet

En svaghet jag har är att jag lägger mig i så otroligt mycket det sista galoppsprången innan hindret. Jag vet så väl att Riwe sköter det där så underbart bra och att jag bara behöver sitta och hålla om honom innan hindret så sköter han resten! Jag försöker tänka på det varje gång jag hoppar men icke är där igen och lägger mig i. Han hoppat ju självklart ändå men han får så mycket mer kraft när han får sköta det sista galoppsprången innan hindret. Hoppar så mycket bättre! Ungefär 3-4 galoppspårng innan hindret kan jag se om jag kommer rätt på hindret eller inte. Och när jag ser att jag inte kommer bra vill jag justera det och då lägger jag mig i.
.
En annan svaghet jag har är att när jag rider dressyr så är min blick bokstavligt talat rakt ner u Riwes man. Jag ser inte ens vägen framför mig. Dock får jag upp blicken lite mer när det är andra i ridhuset/paddocken samtidigt som mig eftersom jag måste se så jag inte rider på dem. Men i när jag hoppar är min blick rakt fram och jag är faktikst rätt duktig med blicken vid hoppning om jag får säga det själv. Tur att jag inte rider dressyr!
.
Här ser man:
Här har jag lagt mig i...
Här har jag inte lagt mig i...
Ser ni skillnaden ?
.
Samma hä, min blick är bokstavligt rakt ner i Riwes man.
/ Linnea

Mycket som ska göras idag!

Ska åka ut till stallet nu någon gång innan lunch. Kommer nog tillbringa min tid där idag! Eftersom jag och Riwe ska tävla imorgon blir det att packa och greja inför det. Riwe ska även gå i paddcoken/ridhuset idag för att känna igenom honom. Inte alls hårt ridpass utan lagom och sedan blir det skritta ut en sväng! Dock har jag funderat på om jag ska skita i paddocken och bara rida ut men jag vill känna igenom honom lite så blir ung bara 10-15 minuter i paddocken.
.
Detta ska göras idag:
.
♥ Jag har lunchen, så ger alla hästar lunch
♥ rida Riwe
♥ Bada Riwe
♥ Mocka
♥ Göra höpåsar + till transporten
♥ Byta vatten i boxen
♥ Smörja sadel och träns
♥ När Riwe har torkat blir det att borsta honom fin och fläta svansen (som han bara har över natten för att den ska bli lockig och fin!)
♥ Packa in allt i transporten
.
Det var nog det, har säkert missat ngt som jag kommer på senare! :)
.
Bild i repris men sitter vid mammas data!
/ Linnea

Nervös redan nu..


Idag kan ni säkert gissa ut vad som ska göras, packa klart det sista och sedan fixa musik som kan spelas på vägen ditt ner. Har packat klart allt inom ridväg, men vanliga kläder återstår att fixa idag. Känns som jag inte kommer hinna, pirrar redan i magen. Känner ingen som ska ditt mer än folk jag snackat med på fb, men det blir nog allt bra..

Ska försöka blogga lite under ridläger veckan med mobilen om det nu kommer fungera, men de ska jag allt försöka. Ska kolla om jag kan fixa sms-blogg om man så kan kalla det att man smsar till ett nummer så kommer det upp här på blogen, toppen ifall jag skulle kunna fixa det! Eller vad tycker ni?

Nu får jag sätta fart!
/ Jennie

Nea <3 Kingsland - stämmer det ?

Det var någon som ville se bilder på det jag köpte så här kommer det!
Blev inget bra ljus inne i rummet så därför är de inte den bästa bild kvaliten :)
Kingsland Ridbyxorna
Kingsland ridhandskarna
Kingsland skjortan
Nöjd över sakerna, även fast handskarna är lite små, men S var jätte stora, hatar stora handskar. Men hon sa att de töjer sig lite :)
/ Linnea

Bilder, Gårdagens Ridpass

Ingen vidare fin bild men ser ni hur rakt jag sitter ? ;)
Kom igen och kommentera nu! :)
/ Linnea

Min hoppsits, utvecklingen ifrån då och nu..

Satt och kollade igenom lite bilder ifrån förra året, den tiden jag hade en fruktansvärt ful sits. Antagligen sköt jag ut rumpan på ett sett som inte är speciellt snyggt eller så hade jag mina händer väldigt konstigt men en okej sits. Jag har försökt träna till mig en snyggare sits under året som gått själv och tänk på det mera än innan. Bett folk påminna mig om jag skulle använda armarna eller röven på det settet, vilket har släppt ganska bra nu när jag börjar rida storhäst och kan utveckla min längd på ett mycket bättre sätt.

Tänkte visa er några alternativ på min sits då och nu, jag ser skillnad och känner skillnad när jag rider.. Frågan är om andra ser skillnad på dessa bilderna? I verkligheten gör man då folk sagt till mig att jag fått en mycket bättre sits.


Här är ett alternativ när jag skuter ut röven, inte speciellt snyggt enligt mig.

Här är det andra sättet med armarna och jag ser galet förlång ut. Jag skjuter även ihop ryggen på något sett när jag granskar bilden lite mera.

Sen då till dagsläget, då jag tycker jag utvecklat min sits positivt och fått en mycket bättre sits och hållning.
Det kanske är bara jag som ser det på bilderna eftersom jag själv känner av det i ridningen. Eller så kanske man ser det om man följt min ridning under en tid.


Här tycker jag att min sits ser mycket bättre ut, händerna ligger jämnt och fint och jag använder ryggen bra.

Här är den också någolunda bra, mina armar är lite konstiga på bilden men det är ändå skillnad.

Även på denna bilden ser man skillnad, ser mycket bättre ut bakifrån.

Jag är nöjd över utvecklingen med min sits och ska försöka utveckla den ännu mer under min tid som ryttare. Ska även fråga tränarna i Skåne vad de tycker om den. Är den bra eller är det något som jag skulle behöva utveckla. Sitsen är något av det viktigaste tycker jag, i grundridningen tycker jag att jag har en helt okej sits.

Vad tycker du om min sits? Vet du något sätt jag skulle behöva utveckla den på.
Tacksam för all kritik och beröm, inom rimlig mängd bara!
/ Jennie

Skulle behöva...

Skulle behöve ett par nya ridstövlar!
Vill ha ett par stilrena bara helt vanliga. Det står mellan pioneer och mountain horse. Problemet med mountain horse stövlarna är att de ser väldigt smala ut i skaftet. Jag vet inte om det är så eller om det bara är så på bild men jag har ju inte jätte små vader men jag har inte jätte stora heller utan typ normala. Så jag vet inte vilka en men nån av de ska det bli iaf :)
VS.
Vad tycker ni ? Vilka är snyggast ?
/ Linnea

Bilder kommer senare ikväll!

Hemma nu efter att ha hunnit med det ena och det andra.
Igår vad Jossan med i stallet och sov även hos mig. Hon tog lite bilder som kommer upp senare ikväll. Jag sov hos Jossan från igår till idag och idag kom även Isabella upp till Jossa och mig. Jag var med Jossan ute i stallet igår och red Colt (malins ponny) Jag har även hunnit med mitt stall idag och Queens ridpsort.
Fick med mig detta hem:
.
KL ridbyxor
♥ KL tävlingskjorta
♥ KL ridhandskar
♥ Shampo
.
Lämnade även tillbaka den vita tröjan jag köpte sist jag var där :) Behövde faktiskt detta som jag köpte idag, fast kanske inte ridbyxorna ? Känner att jag börjar ruinera min pappa på pengar nu, sorry pappa! <3
.
Smakprov från gårdagens Ridpass :)
/ Linnea

Skåne, jag har aldirg varit där förut..

Nu är det inte många dagar kvar till jag åker till SKÅNE!
Gud vad jag längtar, kommer nog bli en av de roligaste veckorna under sommaren!


BLIR ATT PACKA HELA HELGEN!

Stallet next!

Ska snart bege mig ut till stallet med Jossan. Farfar kommer och hämtar os om 20 minuter.
Riwe ska hoppas idag och Jossan kommer ta lite kort och filma lite. Kanske lägger upp filmen men bilder kommer!
Sover ju hos Jossan idag med så inget mer bloggande från min sida förens imorgon! :)
.
Riwe och April 2009
/ Linnea

Min och Riwes outfit till helgen

Riwe:
Schabrak: GlenGordon
Luva: GlenGordon
Benskydd: John Whitaker fats svarta (dock ett par andra bakskydd)
Sadel: Stubben
Träns: Ett från hööks
Martingal: Jacson
Pannband: Strasspannband
Linnea:

Ridbyxor: John Whitaker
Sockar: Kingsland
Stövlar: Tretorn Advance
Skjorta: En från hööks (ska kolla på en på queens imorgon, tar den om jag hittar någon)
Tröja: Kingsland
Hjälm: GPA Speed Air eller John whitkar, har inte bestämt mig ännu
.
Vad tycker ni, GPA Speed Air eller John Whitaker ?
Kom också på nu, det är en liten röd kant på schabraket och på min tröja har jag rosa på armbågarna, e det något man tänker på eller ska jag byta tröja ?
/ Linnea

Startlista inför helgen

Om ni har missat det så ska jag ju tävla på sändag. Hoppar en LD+5 och LC+5. Här kommer startlistor inför helgen :)
LD+5
5 av 9 startande
LC+5
5 av 11 startande
Helt okej startfält enligt mig :)
/ Linnea

SÖMMARLÖV

IDAG FICK JAG SOMMARLOV!

Kvällen har spenderats med lite folk och jag har badat för första gången iår, i sommar väntar en toppen sommar verkligen! Gud vad jag är taggaaaaaaad!


Har egentligen inte tid att blogga...

Näst sista skoldagen nu då. Helt sjukt vad året har gått fort :o Till hösten går jag i 8:an, betyg och mer press i skolan = mindre tid. Jag som tyckte 7:an var jobbig! Lite bra betyg ska jag allt få ihop. Nu till hösten kommer de ju också ändra betygen, så istället för IG,G,VG och MVG ska det heta A,B,C,D,E och F. Och det kommer bli svårare att få MVG (eller i det fallet A) Får väll helt enkelt hoppas på det bästa.
.
Riwe gick i ridhuset idag. I början var han lite fjantig och det var lite ''antingen eller'' Antingen så gick han fint i form på rakt spår eller så var det inte lyssna något. Så arbetade mycket på volter idag eftersom han har lätt att gå i form på volter. Han blev faktikst väldigt fin när vi kom till hälften av ridpasset och gick super! Nöjd med honom idag.
.
Imorgon är det mycket som händer och jag kommer inte ha någon tid alls att blogga. Först är det skolavslutning, vidare med pappa till queens och lämna tillbaka den vita KL tröjan. Ska spela minigolf med familjen och min kompis familj. Hem och äta mat och tårta med dem. Och sedan blir det till stallet, Riwe vilar. Jossan sover hos mig imorgon med det tror jag. På torsdag sover jag hos Jossan. Så ska se om jag hinner blogga torsdag morgon innan vi drar till stallet men det kommer ett tidsinställt imorgon och även på torsdag tror jag :)
.
Söt bild på Jossan och Riwe i vintras när jag var i Spanien!
/ Linnea

Min och Riwes planering v. 24

Här kommer min och Riwes planering inför veckan :)
.
Linnea:
.
Måndag: Sjuk, stallet
Tisdag: Skolan (om jag ör frisk) stallet
Onsdag: Skolavslutning (sommarlov) åka till queens och byta den vita tröjan jag köpte för två veckor sen, stallet, göra något med familj och en kompis
Torsdag: stallet på förmiddan, åker till Jossan på eftermiddan
Fredag: Munkedal i stallet med Jossan, Mitt stall senare
Lördag: Stallet, fixa allt inför tävlingen
Söndag: Tävla
.
Riwe:
.
Måndag: Ut
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Vila
Torsdag: Hoppa lite inför tävlingen på söndag
Fredag: Skritta Ut
Lördag: Dressyr 20-30 minuter, Ut 20 minuter
Söndag: Tävla
.
Så ser min och Riwes vecka ut!
.
/ Linnea

Min hals gör oont!




Denna skönheten till keps fick jag med mig hem ifrån torp idag tillsammans med ett par svarta tränings shorts, var tvungen att ha det inför lägret i skååne och keppan kommer även användas en stor del av sommaren. Såå snygg!
/ Jennie

Jag ger men får inget tillbaks..

Börjar verkligen tappa motivationen att blogga. Jag ger men får inget tillbaks.
Det tar inte jätte lång tid och ni får en bättre blogg att läsa!
Så kom igen och börja kommentera! Några förslag: vad tycker ni om bloggen ? vad är mindre bra och vad är bra, vad ska vi blogga mer om, något vi ska blogga mindre om ? :) Alltid roligt att höra vad ni tycker om bloggen!
/ Linnea

Provridning

Tänkte ta och skriva lite om vad jag tänker på när jag provrider ponny.

.

Hästen:

Om jag får pyssla om hästen innan jag provrider brukar jag kolla hur den är i humöret i stallet, hur den är att lyfta hovarna och även sadla tränsa. Om ägarna vart tvungna att köra till ett ridhus/paddock kollar jag hur den är i transporten, lasta av och på. Och hur den beter sig i nya miljöer. Fast oftast åker ju ägarna alltid till de ridhuset/paddocken när de ska rida i ridhus/paddock. Så hästen brukar vara van vid det stället.

.

Provridningen:

När ägaren rider ponnyn kollar jag oftast hur hon/han rider ponnyn. Gör ryttaren något speciellt när hon/han rider ponnyn. Självklart har jag ju mitt ridsätt men om ryttaren gör något annolunda, om ni förstår vad jag menar ? Även hur hopptekniken är och hur mycket den är riden från marken, hur ponnyn rör sig mm.

.

När jag rider:

När jag rider brukar jag inte börja med att jobba ponnyn i form. Jag känner lite på gas och broms och även hur känslig den är för skänklar och hjälper. Hoppar lite och avslutar tills det känns bra. När jag travar av ponnyn och har lärt känna den lite brukar jag börja jobba den lite bara för att känna lite på den.

.

Frågor:

Jag frågar allt mellan himmel och gjord. Oftast är det mamma eller Ika som frågar lite frågar och så är det jag som lägger till nån fråga eller två. De vanligaste frågorna som kommer upp är: skadad, senaste tävlingen, hur gick det då. Regelbundet tränad i hoppning ? Hur högt den hoppat och vad den haft för resultat. Hur länge hon/han ägt ponnyn. Ägare innan det. Snäll i trafik, lastning och skoning. Även hur den är på tävlingområdet. Det är ungefär det vanligaste frågorna som kommer upp, har säkert missat nån viktig J

.

Innan jag bestämmer mig om jag vill ha ponnyn eller inte:

När jag bestämmer om jag vill ha ponnyn eller inte brukar jag först gå på känslan. Vad var bra med ponnyn och vad är mindre bra? Alla ponnyer har en ’’dålig’’ sida och ingen ponny är perfekt. En sak jag funderar också på är framtiden. Hur jag och ponnyn kommer kunna utvecklas ihop. Vad behöver jag och ponnyn göra för att nå målen. Framtid är en viktig del för mig innan jag bestämmer mig för just den ponnyn.

.

Vad brukar ni tänka på när ni provrider ponny ?



/Linnea



Dagens Ridpass

Jennie skulle egentligen följt med ig upp till stallet idag och fotat men hennes kamera hade pajjat så det blev inget med det.
Jag longerade hon idag istället. Fick ju tips från kiropraktorn att longera honom och jobba honom mer från marken. För att bygga upp ryggmusklerna. Men det har inte gått så bra när jag longerat honom. Han skiter i att lyssna på mig (som han brukar vara duktig på vid longering) Han drar sig mot mitten hela tiden och går på den lilla, lilla volten. Spelade ingen roll om jag tog ett spö och ''puttade'' ut honom. Då blev det typ full sken. Så idag var det första gången jag longerade honom sen jag stog i Munkedal. Förväntade mig inte jätte mycket av honom, men han gick faktikst super fint. Lyssnade bra och gick faktiskt på en jätte stor volt! I galoppen ville han dra iväg lite men annars gick det super! :)
Sitter vid mammas data så hittade ingen passande bild men fick bli en bild på mig :)
Liten & tjock...
/ Linnea

Mina underbara stövlar


Äntligen är mina stövlar hemma efter att ha varit på lagning i 2 veckor!

Lite allt möjligt

Skolan först, slutade 2 idag. Men hade bara 3 lektioner idag och två av dem bestog av film. Sista riktiga skoldagen för mig var det idag. Måndag ska alla 7:or, 8:or och 9:or till unda. På tisdag är det städning och vara tillsammans med klassen och på onsdag slutar vi :)
.
Mamma hämtade mig efter skolan och så åkte vi direkt till stallet. Riwe fick komma ut i skogen idag. Red på hackamoret, som han egentligen inte går jätte bra med. Använder det mest när jag bara skrittar på honom. Men vet inte varför jag tog det just idag. Han blir väldigt stark med hackamoret och vill gärna springa iväg men annars skötte han sig helt okej.
.
Sedan bar det av och provrida ponny. Hämtade först min kusin, Camilla eftersom Ika är i Grekland så fick hon åka med istället. Mamma är inte jätte insatt i det här med köp av ponny mm. så det är alltid bra att han med sig någon som kan lite mer än mamma.
Jennie kommer inte och fotar mig imorgon, hennes kamera har gått sönder så det får bli en annan gång!
/ Linnea

Alltid ska det vara något...

Det internet jag använder när jag bloggar (safari) har kollapsat. Nej, inte riktigt men jag kan inte skriva ett inlägg! Vet inte vad det är :s Blir så trött på sånna här onödiga saker... Jag har ju detta internet jag använder annars (internet explorer) men det kollapsar när man laddar upp bilder i ett inlägg. Ska se om jag kans uppdatera någpt på datan och så får pappa ta och kolla på den. Kommer blogga så fort det funkar igen, men vet inte när det blir... / Linnea

Väntar på att bussen ska komma...

Sitter på kampenhof just nu och väntar på bussen till stallet. Riwe ska gå i paddocken idag. Måste rida igenom honom. Resten av veckan ser ut så här för Riwe: Onsdag - dressyr, paddocken Torsdag - Ut, klättra Fredag - paddocken lite dressyr Lördag - Jennie kommer och fotar mig så blir nog något skutt över ett litet hinder Söndag - Ut, lugnt Fast vet att något kommer ändras men jag kan ju iaf försöka! :) / Linnea

Hiss!

Måste bara hissa stubbens pälsglans. Köpte den för första gången i lördags.
Hela han var jätte len och svansen ska vi inte prata om! Jätte mjuk och glansig och helt enkelt super!
Något jag verkligen skulle rekomendera.
Finns att köpa på hööks för 199:-
/ Linnea

AW

STOCKHOLMSJENNA - Livet som ryttare i storstan om Jag är ute i god tid och packar nu:
Vad ska du på för läger?

Jag ska på ett hoppläger i skåne, jag har skrivit lite mer om det här :)


Min dag...

Åkte till runt halv 10 i morse. Riwe fick gå en tur i skogen. Han har fått tagit det lugnt nu de senaste dagarna men vill vara extra försiktig efter tränings dagarna. Blev en snabbis i stallet och vidare ut till Hogstorp till Jossan. Vi åkte ut till överby och kollade lite. Hittade bara ett par shorts som jag köpte. Hittar inget nu för tiden !? Har bara vinter kläder hemma. Tjocka varma tröjor som man bara går och svettas i. Behöver sommarkläder! Får väll gå och svettas ett tag till...
Sedan vidare till stallet i Munkedal. Där Jossan har sin ponny Vesuv och där jag stog innan. Var roligt att träffa att träffa alla goa människor och träffade även myggis :) Tyvärr var inte malin där. Får ses nån annan gång. Tog lite kort på Jossan när hon red Vesuv och jag hoppade även upp på honom. Det var ett tag sen jag red honom och det gick faktiskt väldigt bra. Han är lite speciell den lilla knasponnyn. Har sitt lilla speciella sätt men hoppade faktikst ett hinder som låg på 1 meter.
Vesuv i våras :)
Jossan och Vesuv
/ Linnea

Jag är ute i god tid och packar nu

Idag blir det att packa lite inför lägret så att det jag ska ha med mig är tvättat och rent. Även putsa stövlarna och skorna som ska med mig, om jag blir klar med den delen kanske det blir att även börja packa vanliga kläder som ska med. Bättre att vara ute i god tid än sista dagen, då är jag inte ens hemma. Smart jag planerat där...


Självklart åker alla mina älskade whitaker byxor med!
/ Jennie

Fredagens köp

I fredags blev det en del shoppade, åkte ditt med 3500kr och kom hem med 800kr. Känner mig lite smått bestulen där.. Men grejerna var behövliga och snygga i vilket fall!

Sakerna som åkte med hem..


Rosa Kingslandsockar
cirka 200kr


Slit och släng ridbyxor, billiga och as skööna!
250kr


Ridskor med stålhetta, ett krav att ha med till ridlägret.
Lite stora, men billiga och bra..
400kr



Kingsland T-shirt
300kr




Kingsland Tröja
1000kr



Kingsland hanskar
500kr

De som åkte med mig hem i fredags, nöjd över köpen och grejerna är verkligen as goa.
Nu är allting köpt inför lägret och nu blir det att börja packa. För om 2 veckor bär det av!
/ Jennie

Outfit..

En till gammal outfit jag gjorde för länge sen...
/ Linnea

Bloggen

Bloggen börjar bli lite tråkigt. Känns som jag bloggar om samma sak hela tiden.
Så ännu en gång frågar jag: vad vill ni läsa om ?
Börjar även tappa motivationen när det inte är någon som kommenterar. Det tar faktikst inte jätte långt tid och ni får en roligare blogga att läsa! :)
/ Linnea

Bilder, Little River - sommar 2010

Lite bilder vi tog i sommras :)
Jag & Riwe, Jossan & Vesuv
Jag,Malin och Jossan :)
/ Linnea

Stallet senare!

Vaknade för en liten stund sen. Åker till stallet runt 11-12. Riwe ska få skritta lugnt ut i skogen idag, han kommer nog ha träningsvärk efter träningen.
Ska se om mamma hänger med till stallet så får hon faktiskt ta lite kort idag! Börjar bli ont med bilder nu. Eller egentligen inte men alltid kul med nya!
Ikväll ska vi va hos några grannar så blir inte så mycket mer uppdatering idag. Men det kommer ett tidsinställt senare.


Förresten så funkar mitt andra internet nu! Det har alltid fungerat men när man ska blogga och lägga upp bilder lägger hela skiten av :S Så nu går det entligen att göra stycken. Får bara hoppas att det inte lägger av igen...
/ Linnea

Träning, dag 2

Tränade ju idag med. Han var faktikst finare idag! Arbetade på bra och helena sa att såg finare ut idag. Han var mer avslappnade i hals/nacke och gick inte hela tiden med huvudet uppe och spände sig. Utan idag gick han jätte fint. Travhoppade över ett litet hinder för att sedan sakta av och gå över cavaletti. Och efter hindret gick han jätte fint i trav och arbetade på hur bra som helst! :) Så stolt är jag över min lilla prins <3
Pratade med Ika vad hon tyckte om tävling och ja, kan väll inget annat en att säga att att jag ska anmäla mig till tävlingen. Ska bara kolla över så någon kan köra.
.
Mamma tog inga kort men hon filmade. Iaf någon film blev det. Men såklart filmade hon bara uppvärmningen och när vi travhoppade -.- Det ''tråkiga'' filmade hon...
Vill ni se ändå ?


/ Linnea

Nu drar jag till Svensk Ridsport


Uppdaterar mer på måndag när jag kommer hem ifrån stugan vad jag köpt och så :)
Ha en bra helg!
/ Jennie

Träning, dag 1

Tränade ju som sagt idag för Helena Feuk Lundahl! Kan inget annat säga att det var både en nöjd och ponny efter träningen. Gick jätte bra och han skötte sig utmärkt! Pigg ponny hade jag men gud så fint han lyssnade och hoppade. Hon sa att han såg fin ut och arbetade jätte bra med ryggen. Han arbetade verkligen med ryggen idag och det kändes jätte skönt när hon sa det! Att han såg bra ut, det var dagens höjdpunkt.
Så bestämde mig för att vara med imorgon också :) Hoppas han sköter sig imorgon med.
Tyvärr tog ingen kort eller filmade då mamma och pappa inte var med. Mamma filmar/tar kort imorgon tror jag.
.
Fick en liten kick förut om tävling. Eftersom han var så fin idag och hoppas på det ett tag framöver nu så ska jag prata med Ika om han och jag kan vara med på en tävling? Isf blir det i Dingle som Munkedals Ridklubb anordar (där jag stog innan) En lokal. Men ska höra vad Ika tycker om det :)
Så jävla skönt att du är tillbaks på banan igen! :')
/ Linnea

Liseberg igååår!


Igår vad jag på Liseberg med Ida, Nathalie, Maja, Albin och Dennis..
Galet kul dag måste jag säga.. Åkte tyvärr inte den nya eftersom det var teknikska fel när vi skulle åka den :/
Aja, dagen var braa ändå!
Bussen hem, finns bara ett ord om de FIFAN!

Några saker ni inte visste om mig!

♥ Jag har en tvillingbror, vid nanm Erik!
♥ För ungefär 1,5 år sedan var vi nära på att bygga stall
♥ Jag har aldrig haft en egen häst fören nu (håller ju på att leta efter en egen)
♥ Jag kollar fortfarande på Disney Channel och såna tv program ;) Barnslig är jag!
♥ Jag har ett hus i Spanien
♥ Jag älskar kingsland! Fast det har ni nog redan märkt!
♥ Jag älskar färgen marinblå
/ Linnea

Bästa kompisar

Fick ett förslag om att skriva lite om mina bästa vänner och självklart gör jag det!
.
Min allra bästa vän heter Josefine Bohm! Bloggade tillsammans med mig och Jennie på våran förra blogg men bloggar nu med några andra. Vi träffades genom min syssling i ett stall där Jossan och min syssling red. Kommer faktikst inte ihåg direkt hur vi blev så bra kompisar men det spelar egentligen ingen roll. Hon och jag har stått i samma stall hela tiden vi har haft häst. Vi bestämmde tillsammans att vi skulle flytta till Munkedal (mitt förra stall) Men sen var jag tvungen att flytta till ett stall närmare oss och Jossan hade nära till stallet i Munkedal. Så där skildes vi ju tyvärr. Men vi går ju i samma klass så vi träffas varje dag i skolan.
Självklart har även vi våra brister och vi har tjafasat lite då och då men det gör alla någon gång!
En super kompis är hon verkligen!
Jag & Jossan
.
Sen har jag ju andra bästa kompisar men hon är min allra bästa kompis.
Jennie,Malin och My...
Jennie och jag bloggar ju tillsammans och har umgås mycket i stallet. Tyvärr så träffas vi sällan nu! Och det är verkligen tråkigt, får börja ses mer! Ska försöka få med henne till stallet när hon har tid. Och hennes kamera får följa med också :) Har många minnen med den underbara tjej!
Malin och My stog i Munkedal med sina ponnyer. Och vi blev riktig bra kompisar under den tiden jag stog i stallet. Har även många minnen med dem också och många goa hästminnen! Får ta och hälsa på dem någon gång i sommar med Riwe! Saknar dem otroligt mycket...¨
Jag och jennie :)
Jag,Jossan och Jennie förra året!
Malin och hennes ponny Colt :)
My på hennes ponny Pricken och Jossan på hennes ponny Vesuv :)
Indianer var det här!
/ Linnea

Dagens inköp!

Var ju som sagt på Queens ridsport idag :) Skulle kolla på en marinblå summer hood tröja. Men den fanns inte inne i min storlek tyvärr... Tänkte även prov den kortärmade tröjan ''my heart belong to kingsland'' men det var helt slutsåld. Tröjan är populär!
Blev iaf:
♥ En skjorta ''sweden''
♥ Tillhörande tjocktröja ''sweden''
♥ Vit tröja
♥ En jätte fin tröja med ett hjärta på!
Inte den bästa färgen att ha i stallet men den var faktiskt jätte fin när den satt på!
Tyckte inte den var så fin när jag såg den först, men provade och den var jätte fin när den satt på! Helt klart min nya favorit tröja!
/ Linnea

Dagens Ridpass

Riwe gick i paddocken idag. Hoppade ett litet hinder på kanske 60 cm, för att känna hur han känns inför imorgon. Han kändes väldigt stel i början och tog inte alls för sig med bakbenen. Satt en bra stund för att jobba igenom honom i skritten. Tillslut gick han fint i skritten. Gjorde lite skänkelvikningar och han gjorde det faktikst riktig bra! Flyttade direkt när jag bad honom att göra det och jag hade inga sporrar. Så det kändes bra att han flyttade soppas bra. Han jobbade fint i traven också men när jag skulle flytta ut bakdelen när jag gick på volten ville han det inte alls. Ibland gick det ibland såg det ut som han inte ens märkte mina skänklar. Han blir så seg när jag rider dressyr. Men eftersom jag skulle hoppa lite (sen 2 månader) körde jag utan idag. I galoppen gick han bra i vänstervarvet men i höger vill det sig inte en. Han har inte de musklerna en att gå i lugn galopp men ändå hålla formen.
Sen till det lilla hindret. Glad blev han iaf att han fick hoppa! Han fattade inte riktigt först att han verkligen skulle få hoppa. Först gången var det jätte lugnt och han klev nästan över hindret. Andra gången fattade han grejen och rusade mot hindret som en dåre! Sötis :')
Är nöjd över honom idag.
.
Skulle ju egentligen bara vara med en dag på hoppkursen men Ika skrev upp mig båda dagarna. Så jag ska se om han känns bra och fin imorgon kör jag fredag med annars hoppar jag det :)
/ Linnea

RSS 2.0