Snygga


Hööks nya stövlar föll mig riktigt i smaken!

Lite uppdatering

Kom hem för en timma sen :) Har vart i Kungsbacka och provridit ponny. Det gick helt okej tyckte jag och ponnyn var fin.
Riwe vilade idag och igår tyvärr. Han fick iaf nya skor igår :) Och så är han avmaskad. Allt klart inför flytten på söndag! Imorgon blir det att packa och rida. Ska packa ner allt i ikeapåsar och kanske packa in saker i transporten ? Vet inte riktigt hur jag gör. Riwe får en skritt tur ut imorgon, så får jag hoppas att han sköter sig.
Ska se om jag kan ta mig ner till Kungsbacka imorgon igen till svensk ridsport med pappa. Men vet inte om jag hinner.
Har verkligen ingenting att blogga om, något förslag ?




Fina ponny
/ Linnea

Jag älskar bara denna!

21 anledningar varför man ska dejta / ha sex med en ridtjej!

1) Vi har fyra hastigheter och kan många olika positioner
2) Vi har på oss tighta byxor
3) Vi gillar att bli smutsiga
4) Vi vet hur man rider rejält
5) Vi gör alltid vårt bästa i ridningen
6) Vi älskar att ha kontrollen
7) Vi kan rida i timmar
8) Vi vet hur vi ska behandla stora saker
9) Vi kommer av och på lätt
10) Vi är alltid redo
11) Vi gillar det hårt
12) Vi har ben och ryggmuskler som hjälper oss att klara alla olika positioner
13) Vi gillar att använda piskor
14) Särade ben är våran naturliga position
15) Vi bryr oss inte om vi blir kastade vilt omkring
16) Rutinerade ryttare kan göra det flera dagar i sträck
17) Vi kan rida stående eller sittande
18) Vi använder ett läderplagg varje ridpass
19) Vi tycker att de snabba & uthålliga är de roligaste att rida
20) Vi är vana vid att ha hårda saker mellan benen
21) Om vi ramlar av hoppar vi upp igen och kör på, hårdare än någonsin.

Riktigt jävla skön faktiskt, hahhahha!

/ Jennie

Min dag

Hinner inte med ngt längre känns det som. Ska skriva NO läxa 2 sidor tills imorgon, har jätte många glosor i spanska tills på fredag och så tror jag att vi ska ha matteprov nästa vecka ? -.- Att skolan alltid ska förstöra allt. Men bara jag får undan skolan lite så lovar jag bättre uppdatering och lite andra intressanta inlägg :)

Riwe red jag bara lite i paddocken idag. Skritt och lite trav, jobbade honom i form och mycket skänkelvikningar mm. Han lyssnade bra men var lite på tårna eftersom det var hinder framme i paddocken. Tror han vill hoppa.... Sen ska jag ju byta stall på söndag. Så då ska det packas lite och så :)
Imorgon har jag skolan först 8-3 sen till stallet kommer hem runt nio, så blir nog ingen uppdatering imorgon från min sida. På fredag är det skolan sen blire ner till göteborg, kan ni gissa vad jag ska göra !? :D
Så kommer tillbaka fredag kväll med bloggningen igen.
Nu blir det NO-läxa!
/Linnea

Fullspäckat schema

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Så inte haft så stor tid till att blogga som det blir lite dagar då och då. Men dom dagarna jag får tid till bloggen kommer jag uppdatera så bra jag kan. Just nu är det ju konfimation snart och även mopedkortet på det så nästan fullt upp dom flesta dagarna. Så nu vet ni läget.
Men som sagt, kommer försöka uppdatera lite varje dag! :)


Britney, någon som skulle vilja veta lite mer om henne?

Ridläger sommaren 2011

Gud vad jag längtar tills ridlägret till sommaren, detta året blir att åka ner till Skåne på ett hoppläger.
Verkligen taggad inför detta då det verkar toppen, lärorikt och fina och bra utbildade hästar. Tror jag kommer komma hem med mycket kunskap och utveckling ifrån detta lägret. Lägret jag ska till i Skåne heter Awsporthorses, anläggningen äger rum Skyrup. Verkar vara riktigt bra tränare på detta läger med, jag åker ner vecka 25.

Någon av bloggläsarna som ska ditt eller varit där?













Några härliga bilder på den otroligt fina anläggningen, bilderna är ifrån deras hemsida.
/ Jennie


Nu ska jag komma igång igen

Nu tänkte jag försöka komma igång med bloggningen igen :)
Idag har jag varit på trafikskolan och fixat grejer inför att ta mopedkortet, första lektionen är redan på torsdag så redan läst på lite om det. Ska bli riktigt härligt att komma igång med det nu. Blir gott att kunna ta sig vart man vill till sommaren och även bara åka runt och mopperagga lite, hahah!


mopedisen jag vill ha!
/ Jennie

Dagens Ridpass, och lite annat

Kom hem efter en jogging tur nyss. Känner mig riktigt stolt (a) Nu förkänar jag min godispåse , tyvärr..

Vart i stallet i stort sätt hela dan. Longering stod det på shemat idag. Han lyssnade inte ngt alls! :o Så fort han kom ut på volten runt mig var det antingen släng trav eller skenande galopp. Och det hjälpte ju inte heller med inspänningstyglarna. Han som var så snäll förra veckan jag longera honom :s Han skulle springa hur när mig som helst, på en jätte liten volt så han nästan gick omkull när han galopperade. Det hjälpte inte heller när jag hämtade spöt för att ''putta'' ut honom på volten, då blev det ännu mer galopp. Jag vet inte vad det är för ngt. Vad som finns i hans huvud om han inte orkar mer bara vill gå i hagen och njuta. Han är ju 19 år nu, så han är ju gammal. Vissa hästar kan träna/tävla tills dem är 25, vissa kan inte. Riwe är nog dem som inte kan....
Börjar bli lite desperat efter en ny häst, bryr mig inte om den inte kan hoppa, bara jag får en ny häst! Nej, kanske inte så men jag undrar verkligen om han orkar mer...
Hittade en fin liten bild på mammas data med ett hjärta runt Riwe, hahah! ;)
Vet inte om hjärtata verkligen ska sitta där....
Men inerst inne vet jag att jag älskar honom, även om det inte syns just nu
/Linnea

Dålig uppdatering - jag vet

Jag vet, dålig uppdatering. Men eftersom ni inte ger ngt till oss så ger vi inget tillbaka. Nej, men ni får kommentera mer, börjar tappa motivationen! men jag vet, bloggen är inte bäst men lovar att bättra mig om ni börjar kommentera mkt :)
Sen är det mkt läxor som ska göras med. Var ju i Spanien för två veckor sen och jag har lite läxor kvar från den resan samt eftersom vi har hemstudiedag på tisdag=ännu mer läxa! Sen är det mkt med Riwe. Flyttar på söndag till ett annat stall :/ Då vi har 2,5 mil till stallet i munkedal. Det blir 10 mil om dagen om mamma eller pappa ska hämta mig och köra mig dit och fram och tillbaka. Så det är göra iordning för det och har hundra saker som jag verkligen måste köpa! t.ex foder , ska byta foder nu till luzern då han har börjat gå ner i vikt om inte det funkar kan det vara så att han har mask. Vem vet , orkar inte bry mig...
Är sjukt stressad , hinner ingenting längre...
/ Linnea

GLAD PÅSK

GLAD PÅSK PÅ ER ALLIHOPA!
HOPPAS NI KÄKAT MASSA MED GODIS OCH HAR EN MYSIG PÅSK MED MYCKE FESTANDE ELLER EN SKÖN HEMMA DAG MED VÄNNER OCH FAMILJ!

Är hemma tidigt!

Inget speciellt som hänt sen igår ;) Var och hjälpte till på någon dans grej, satt i insläppet sedan vidare hem till Malin.
Jag kom hem för ung 1 timma sedan, var i stallet 8 imorse så är redan klar. Riwe gick ut idag. Han var pigg som vanligt och hade damp... Fast han är bättre när man rider själv. Jag klättrade lite, annars skrittade jag bara. På vägen hem takta han hela tiden, men så fort han börja takta fick han göra halt och stå där i några sekunder och om han taktade jätte mkt och inte ville lyssna så stanna vi och så fick han rygga några steg bakåt. Ibland funka det, ibland inte.
Såg att Jennie tagit en liten ''bloggpaus'' Jag känner nästan också så lite , har inget speciellt att blogga om utan om dagens ridpass , och om min dag typ! Och lite annat som inte angår bloggen.. Men jag försöker så gott jag kan! Så får vi se vad som händer framöver.
Varför ska allt vara så svårt!?
/Linnea

Snart sommar, då allting händer!

Förlåt för det varit så dålig uppdatering här det senaste, med vad vi bara gör på dagarna och så vidare.
Det är faktiskt ganska tråkigt att bara läsa det hela tiden, så ska faktiskt försöka sätta igång min hjärna och försöka skriva mer blandade inlägg till er. Men vet inte riktigt varför jag inte har lust till bloggen just nu, känns som jag inte har tid att sätta mig och skriva.
Har en massa saker som kommer nu, sommaren närmar sig, konfimation, jag fyller snart, moped, skolan, snart betyg och en massa saker som är i huvudet på mig nu.. Så kommer tillbaka så fort jag känner mig redo att börja satsa på bloggen, och jag ska försöka komma tillbaka så snabbt jag kan. Jag kommer allt blogga lite då och då, men när jag är riktigt redo blir det en massa bra uppdatering varje dag!


Linnea hoppas jag kommer hålla bloggen bra och intressant tills jag kommer tillbaka, eller det vet jag att hon kommer göra..
/ Jennie

Bildminnen 2

Jag & Dyll Haar


Elin Abrahamsson & Pinto


Matilda Antonsson & Zorro



Bohuscupen Final, den tävlingen jag har mest minnen ifrån. Kommer ihåg den dagen som den var igår.
Nollade första LD:n som en smäck, han gick verkligen jätte fint. Dock tänkte jag mer på en lugn och fin runda än att gasa på och klara maxtiden som var rätt kort. Så fick tyvärr 1 tidsfel, men vad gör det. Känslan var underbar.. Sedan var det final klassen, LD+5. Går in och nollar den med, så duktigt min fina lilla Dyllan var då.
Verkligen en av mina finaste minnen på tävlingsbanorna... Efter allt slit, satt allting!


Inget speciellt

Sitter hemma hos Malin. Har vart i stallet sen vid halv 11 ungefär ;) Malin och jag red till tjärnsjön och ''badade'' lite. Vi gick ut i vattnet så de var nästan vid magen. Annars har jag ingen kommentar om dagens ridapss -.- Tror jag aldrig ska rida ut mer. Han hade ingen respekt alls och sket i allt jag gjode. När jag sa till honom så ställde han sig rakt upp och var jätte jobbig. Ska longera honom varje dag nu tills han åker till slakteriet. Nej , men får börja rida ut själv eller ngt så han får lite koll vad jag gör...

Ikväll blire att hjälpa till på någon dans. Jag , malin  , jossan och myggan ska sitta i insläppet 7-10 eller ngt ;) Sen sover vi hos Malin tills imorgon. Så ingen uppdatering mer från mig tills imorgon ;)


Malin hade i stort sätt inga bilder men hittade denna: Ser ni att de rör på sig ?

/ Linnea

Min dag som kommer

Nu bär det av till Mormor och ska fixa lite där eftersom hon ska flytta till Ljungskile snart och sälja gården. Så blir att flytta ut alla saker ut huset och så. Maja följer med som tur är, sedan blir det att dra sig till Edet och vara med Nathalie hela natten lång. Det blir mysigt det, kanske uppdaterar lite mer ikväll om jag hinner eller får tid till det.

Ni får ha en mysig kväll och pååsk!






Bjuder på några bilder ifrån dagarna som varit! ;)
/ Jenine

Moped, nu ska det bli av!



Snaaart sååå! Ska ta och börja läsa nu, lite sent ute men snacka om skön sommar och kunna dra lite vart man vill på nätter och så vidare ;)
Även enkelt att kunna dra till stallet om ingen av mina päron skulle kunna köra!

Alla har någongång varit nybörjare















Gud vad kul det är att ha bilder sedan man var mindre och nyss hade börjat rida. Var kanske 8år på dem här bilderna, kan varit äldre. Men den åldern gissar jag på. Jag var rätt lång som barn och jag är även nu som nu kanske ser. Men ingenting som stör mig så mycket, bara tråkigt att inte kunna tävla ponny längre.
En rolig sak när man kollar igenom gamla bilder är att vissa saker sitter kvar ännu, som ni ser på bild nr 5. Mina armbågar, dem jag jobbade till rätta för kanske 1 år sedan. Men kan komma tillbaka även nu ibland då mina händer ibland är vinklade åt fel hål. Men det är saker som sitter kvar, blev man inte tillsagd om det som mindre fortsätter du me det i ridnigen och får jobba bort det senare. Men allting kan inte vara perfekt.. Då skulle ingenting vara kul, man måste ha mål och saker att jobba med för att något ska vara intressant.

Skulle det vara intressant att se mer gamla bilder ifrån när jag var 10 år och uppåt?
/ Jennie

Dagens Ridpass

Idag var det två hästar igen att rida , egentligen tre men jag hann inte rida Vesuv. Har haft fyra hästar att mocka , göra höpåsar och kraft och vattenhink ;)
Riwe

Han fick ett longerings pass idag. Han var faktiskt riktig duktig lyssnade på min röst hela tiden utan när han skulle göra halt , då fortsatte han att gå som om han inte riktigt hörde ;) Dumma ponny.. Annars gick det bra , i galoppen ville han gärna springa iväg istället för att ha en samlad galopp men han lugnade sig lite i slutet :)
Line

Red jag en sväng ut i skogen idag. Skulle ridit till cross banan. Men för att komma någonstans måste vi gå över en järnväg (inga ljus som visar om det kommer ett tåg) och åt ena hållet ser man inte då det är en kulle i vägen så man måste gå ända fram till järnvägen ocg sticka fram huvudet , som alltid är lite läskigt eftersom jag aldrig ridit ut med henne någon gång och jag vet inte hur hon är ute. Hon var iaf jätte tittig och allt var så läskigt. Så när vi bara hade 10 m till järnvägen kommer det ett tåg bakom kullen och hon får världens fantt och blir livrädd och springer för livet , jag sitter där och försöker stanna hästen och sitta kvar eftersom jag red barbacka :o men jag satt kvar iaf ;) Sen var det en traktorn bortom järnvägen så jag sket i det och red bort på en grusväg och tillbaka. Hon var lika mesig där men det gick iaf ;)
Har bara den bilden på Line som jag laddade upp i tisdags så det fick bli en bild på Norma (en nordsvensk mamma lånade , hon gör inte det längre)
Vesuv

Skulle egentligen rida honom men jag hann inte. Så jag släppte honom i paddocken. Han ville inte alls springa så jag fick jaga på honom lite så han sprang sen fick han gå lite hur han ville medans jag satt i solen ;) Gött!
/ Linnea

Ber så mycket om ursäkt

Har verkligen ingenting att blogga om som är hästrelaterat då jag inte rider så mycket under loven och så. Men ska försöka fixa några bildinlägg att bjuda på under dagarna. Blir mer uppdatering när skolan och ridningen kommer igång på allvar igen.


Här är en bild på min sötnos till kanin!

Kiropraktorn

Som sagt så var ju kiropraktorn här igår. Jag var ju inte med så hon skrev lite kort på ett papper. Han var väldigt stel i bäckenpartiet och det har han alltid vart. Eller ''väldigt'' har han inte vart men lite gran. Sen har jag ju bara skrittat i nästan 2 månader nu! Och han har tappat hur mkt muskler som helst. Så ut i skogen så mkt som möjligt för att stärka hans kropp och muskler. Och heslt barbacka. Jag ska ta och kolla hur sadeln ligger nu (tror inte hon gjorde det) så ser jag lite. Men jag tror iaf nu att jag kan börja trava och galoppera ute , precis som ett vanligt ''ute'' pass.
Sen ska jag börja jobba honom mer från marken. Longera honom..
Så nu rider jag ut så mkt jag kan (om det inte spöregnar) och longering 1-2 ggr i veckan :) Så ska det nog gå bra. Hon kommer v. 19 igen och då får han en ny tid igen då tror jag ;)
/ Linnea

Riwe i Paddocken :) (är i stallet hela dan , så tidsinställt)

Några bilder på Riwe i paddocken förra måndagen :)
Han stog mest i samma ställning (den bilden ovan) och de lika dana hela tiden så därför blev det inte så många bilder , men det får duga ;)
/ Linnea

Hästfri idag

Japp , ingen häst för mig idag. Jossan tog honom åt mig. Eftersom jag var på begravning idag :'( Min morfar...
Tyvärr var jag inte med när kiropraktorn var där idag. Hade vart bra om jag vart där , hade vart kul att se vad hon sa :) Men cayenne tog honom då åt mig så hon mejlar mig mm. Hoppas iaf nu att han blir bättre. Fast han har vart nästan helt bra 2 veckor tillbaks nu, så jag tror det gick bra :)
Hoppas jag kan börja rida med sadel nu också. Jag vet inte om hon tog och kollade hur den låg men annars får jag kolla. Det kan ju vara så att den bara behöver stoppas om eller ngt. Eller så ligger den helt fel ;)
/ Linnea

Fick en fråga om min kamera

Fick en fråga vad jag hade för systemkamera och objektiv.
Jag har en Nikon D60 med vanligt standardobjektiv. Ska inom en framtid köpa ett zoomobjektiv, då jag vill kunna ta flera kort på hinder på tävlingar och så. Då man oftast kan behöva zooma lite extra då, även bra att ha när man ska fota djur.


Riktigt nöjd med denna kameran!
/ Jennie

Vaknade precis

Godmorgon på er. Idag bär det av till torp med maja och nathalie, ska kolla efter lite sommar kläder eftersom det verkligen behövs i detta fina vädret. Vet inte vad som händer ikväll, får se vad kvällen har att erbjuda.. Men ska försöka uppdatera så bra som möjligt.


Hit ska jag till sommaren, skulle det vara intressant och veta vad det är för någonting? ;)
/ Jennie

Jag är med och tävlar..

'
Jag är med och tävlar om detta Jacson schabrak hos www.nicholaihollesen.blogg.se...
/ Jennie

När hon ändå tog upp ämnet..

När linnea ändå tog upp ämnet att blinga sin hjälm blev jag lite små sugen på att blinga min charls owen ayr8..
Så tog och goggla efter det och skulle se om det fanns någon som gjort det och sedan se hur resultatet blev, om det blev snyggare och så.



Denna bilden till vänster hittade jag, jag har en svart och hon på bilden en marinblå. Men annars är det exakt samma hjälm :)
Jag tycker att det var snyggt att blinga denna hjälmen och det passade bra in med resten av hjälmen. Inte för mycket brytning mot det andra, det andra är att det kanske blir för mycket? Eftersom den redan är rätt mycket silver i mitten på hjälmen och det är där man får blinga om man vill ha det snyggt. Är ju den typen som hon gjort på bilden som jag är intresserad av ifall jag skulle få för mig att göra det.


Eller ska jag låta bli och ha den som jag har den? Alltså helt neutral, som på bilden till höger? :)
/ Jennie

Bohuscupen omg 1, Björneröds Ridklubb

Emelie Hvid Haglund & Aldor





Elin Abrahamsson & Pinto








Matilda Antonsson & Zorro














Lite bilder ifrån Björneröd på våra lektionsekipage som var med i laget.
Härligt väder vilket gör bilderna mycket finare, dock försämrar blogg.se kvaliten väldigt mycket.
Men jag tycker man ser meningen med bilden ändå, så ingenting jag ska klaga över.
Nästa omgång är 15 maj, på Tanums RK.. Får se om jag åker med ditt eller inte :)
/ Jennie

John Whitaker hjälm

Jag har funderat ett tag nu på att köpa en john whitaker hjälm. Men jag vet inte om jag vill ha med swarovski eller inte. Har hört att det är många som säger att stenarna ramlar av lätt och lämnar fula märken efter sig. Och då kan jag lika gärna köpa en john whitaker hjälm utan swarovski.
- Någon som vet om stenarna ramlar av lätt och lämnar fula märken efter sig ?




/ Linnea

Allt ska alltid vara så svårt...

Om ni undrar varför jag alltid skriver all text sammandragen så är det inte jag. Hela texten drar ihop sig när jag publicerar inlägget :s Irriterande men sant... Vet inte hur jag ska göra efter som jag har safari nu tyvärr...
Innan hade jag internet explorer men det är något fel på det så jag kan inte ladda upp bilder på bloggen :s Och så fort jag stänger ner ett fönster så står det att hela internet slutat att fungera..
Så det är därför...
/ Linnea

Little River

En sak jag tyckte ni skulle veta.
Sen ungefär 4-5 veckor tillbaks har Riwe inte vart sig själv. Det började när jag red ut. Han började stegra , hoppa rakt upp i luften , gå ner i dikerna mm. Visst han är pigg när man rider ut och kan hitta på saker men aldrig har han gjort såhär. Först trodde jag att han hade ont men han höll bara på så när jag red ut. Så varför skulle han bara ha ont när jag red ut ? Men det blev värre för varje gång och till slut blev det nästan farligt att rida honom. Sen efter ett tag började han göra så i paddocken med. Så jag kände och tryckte lite på ryggen och då reagerade han på ett ställe.
Dock har han blivt mycket bättre. Och jag tror inte han har ont längre. Men jag rider barabacka ändå och skrittar honom bara. Kiropraktorn kommer imorgon så då får han behandling så hoppas jag att han blir bättre. Och jag har en känsla av att det kan vart sadeln som har legat fel på honom. Därför har han haft ont. Men jag vet inte. Får se när kiropraktorn kommer imorgon :)
Så det är därför jag bara skrittar och rider barbacka ifall ni undrar varför jag inte rider ordentligt ;)
/ Linnea
Fina ponny <3

Hur man kan ändra sig, då och nu...

Det finns en tid när man tröttar på hästarna, när man inte känner glöden i att vara i stallet dagarna långa som man var när man var mindre. Det kommer in andra saker som man tar före stallet och hästarna. Det kommer som en andra hand, man ser inget nöje i att gå runt i stallet hela dagarna långa. Det är oförsåligt för mig hur en sak som man älskade när man var liten, kan växa ifrån än. Hur man kan släppa saker före det, det är någonting man älskar att göra och när man väl är där så tycker man det är så himla kul och om det går vägarna för sig. Förr löd det, Hej, ska vi göra någonting imorgon? - Kan tyvärr inte ska till stallet. Nu lyder det helt annorlunda, man låter timmarna gå iväg och är i stallet någon halvtimme innan lektionen börjar och man har nästan aldrig tid att ta det lugna. Andas in den lukten som du älskar och pyssla med hästarna och allting i deras omgivning.


Det är helt oförsåndligt i mina ögon hur man kan låta saker som man älskar komma efter andra saker. Jag har själv tappat taget om ridningen och inte har samma ögon för det nu som jag hade för 1 år sedan. Man får nya intressen och man gör andra saker på dagarna än att vara i stallet. Jag tycker det är tråkigt att man tappat så mycket i repet som man gjort. Jag skulle vilja dra upp en del av repet igen och vara den lilla hästtokiga Jennie. Som längtade efter alla måndagar då det var ridlektioner..



Men som tur finns det intresse kvar i mig, som gör så jag håller på än nu. Hoppningen som är som ett lysande ljus för mig i ridnignen. Det som gör det hela spännande, det som kommer med fart och fläck och sätter lite power i det hela.
Jag kommer inte lägga av med ridnigen på riktigt länge, det vill jag inte i vilket fall. När man väl är där och träffar alla sina goa vänner och möter hästarna finns det alltid en speciell känsla. Även fast den blivit svag och man själv blivit äldre är det fortfarande någolunda samma känsla. Alla känner nog olika, men detta är vad jag själv ser och känner.
Kändes skönt att dela med sig lite av sina tankar och att ni tycker det finns någonitng i det hela?
/ Jennie

 


Mer så mycket om ursäkt, men lov nu!

Förlåt för min otroliga dåliga uppdatering som varit det senaste, verkligen fullt upp vara med mina vänner, sola o grilla och massa sådant nu när det är underbart väder och lov.. Men ska försöka uppdatera mer under dagarna som kommer. Ni märker jag kommer tillbaka för då blir uppdateringen på topp igen.


/ Jennie

Dagens Ridpass

Det var ung 20 grader idag! :o Riwe tyckte också det var helt underbart eftersom han går utan täcke nu. Utom när det regnar/blåser jätte mycket , då får han på sig ett regntäcke :)
Red två hästar idag , Line och Riwe. Jag kommer rida henne lite då och då :) Så vet ni vem det är jag pratar om.
Riwe

Jag red ut honom barbacka med Malin , Jossan och Alina. Vi red till cross banan. Även fast jag rider barbacka och jag bara får skirtta så gick det hyfsat bra. Han var lite pigg när de andra galoppera och blev lite upphetsad. Sen på vägen hem kommer det jobbiga. Men han var mycket bättre en vad han har vart. Men när Jossan och Malin red en lite längre väg hem så gick jag och Alina i förväg. Alina gjorde en grej som funkade jätte bra på Riwe :) Han taktade inte alls lika mycket och skrittade iaf lite.
Line

Henne red jag i PD lite först och sedan skrittade jag ut en sväng. Eftersom jag inte får jobba henne i form så var det bara att ''rida'' lite. I skritt , trav och galopp. Övade lite tempoväxlingar och lydnad. Hon var faktiskt rätt duktig , lyssnade på mig rätt bra från början mm. Hon blev lite stark i slutet av ridpasset men det funkade :)
Line i hagen i vintras :)
en sak till:
- Skulle det vart intressant att se bilder på Malin och Jossan jag tog för någon vecka sen ?

/ Linnea

Mera uppdate ikväll

lite upptagen idag, så blir dålig uppdatering ifrån min sida nu på dagen..
bloggar mera ikväll med bilder ifrån tävlingen och lite annat :)


häärligt bild ifrån en tävling förra året på sotenäs :)

/ Jennie

Sitter hemma hos Jossan

Sitter just nu hemma hos Jossan. Var här runt 7 imorse eftersom mamma och pappa jobbar.
Idag är det stallet som gäller, drar ut om några timmar. Ska bli gött att träffa Riwe igen, känns som det var längesen nu! Riwe ska gå i ridhuset idag eller paddocken beroende på vädret men en så länge ser det ju hyfsat bra ut ;)

Detta ska göras idag:

♥ Rida Riwe
♥ Mocka
♥ Göra fodret
♥ Mocka rasthagen
♥ Fylla nytt vatten i rasthagen
♥ Smörja 
♥ Städa iordning lite

/ Linnea


Digga outfiten - Not!


Presentation - Linnea

Japp , då var det bara jag kvar då att presentera mig :) Ser att Jennie bloggat för fullt medans jag vart borta , duktig Jennie!
Jag heter som sagt då Linnea Lundh. Jag bor ute på landet med min mamma , pappa och mina två bröder. I huset har jag även två katter. På fritiden är det stallet , plugga , kompisar och bloggen som gäller. Dock har jag ont om tid att vara med kompisar då hästen tar all tid. Så det brukar bli att de får hänga med ut till stallet istället.
Jag står i ett stall i Munkedal med min c-ponny Little River även kallad Riwe. Han är en gammal herre född 1992. Jag och Riwe har tävlat upp till LB med fina placeringar. Nu under hösten/vintern har vi jobbat mkt med dressyren. Han kunde nästan ingenting när jag fick honom och huvudet var upp mot himmlen i stort sätt hela tiden. Men nu efter mkt hårt arbete går han som en liten dressyrponny min lilla 19-åring.
Som alla ponnytjejer/killar vet måste man skiljas från sin ponny en dag. Riwe och jag är väldigt nära den dagen. Jag känner att vi har gjort allt tsm och jag vill klättra högre i klasserna. Så sen hösten 2010 har jag letat d-ponny. Men det går väldigt trögt! I januari hittade jag en ponny jag ville ha men den gick inte igenom besiktningen. Men en vacker dag hittar jag min drömponny... Dock hoppas jag att den dagen kommer snart..
Sen en sak jag inte nämnde när jag skrev om Riwe. Det är inte jag som äger honom. Även om jag skriver att han är ''min'' ponny. Jag lånar honom av en tjej men det funkar lika bra det ;)
Så nu har ni fått veta lite om mig och Riwe :)
/ Linnea

Idag bär det av Björneröd

Just nu ligger ni nog och sover, idag ska jag med Matilda på tävling.
Första omgången av bohuscupen som går av stapeln idag, kommer så väl ihåg förra gången då jag själv var med på klubbhästen Dyll Haar. Men denna gången åker jag med som hästskötare och ska heja på laget istället.
Kameran åker med så uppdaterar med bilder när jag kommer hem senare idag, Någon av er som ska ditt?


Snodde ett videoklipp ifrån Matildas youtube kanal, video ifrån förra årets final i bohuscupen.
Hon och hästen Zorro, som hon även ska vara med på iår.

/ Jennie

Mina tävlingsett


marinblått ifrån hööks, jätte fint på skimmlar och mörka hästar.
det var inte tvättat när fotot togs, så utsäkta att det är skitet.


ett beige schabrak ifrån börjes, med ett matchande hoppspö.


ett rosa schabrak som jag fått av linnea, med jascon spö till.


mitt första schabrak och huva faktiskt, jag tycker fortfarande det är gulligt.
gulligt rosa spö till också.

/ Jennie

Oseriösa, ooja!










mina vänner är för skööna!

Provar på att mobilblogga

Tänkte ta och prova på att mobilblogga, skulle ställa frågan till er och fråga vad ni tycker om bloggen hithills? :) Tycker ni den är bra eller är det något speciellt som ni saknar? Kom hjärna med förslag om hur vi kan förbättra bloggen.. / Jennie

Dyll Haar, jag saknar dig!











Den finaste ponny som finns, gud vad jag saknar dig.
I början var du ingenting för mig, jag vad dig chansen du klev rakt in i mitt hjärta. Våren 2010, då vi blev ett team. Det såg man på våran utveckling tillsammans, vi kom över allting i slutet. Ingenting som stoppade oss, våra busiga uterietter, alla våra hopptävlingar och hoppträningar,  alla våra dressyrträningar och alla våra kelstunder i boxen.
Den ponnyn som jag faktiskt kunde gett allt för, men då kommer dem stunderna när hästarna blir gamla och ska gå ur verksamheten. Men jag vet att du har det bra där du är nu och det är jag glad över, men gud vad jag saknar dig Dyll Haar. Snart ska jag komma och hälsa på dig!

Borta i helgen..

Idag ska jag på Us möte kl 5, sedan åker jag till sommarstugan och jag kommer inte ha tillgång till data där.
Men har fixat lite tidinställda inlägg under helgen så uppdateringen kommer inte ligga nere för det.
Ni får ha en skön helg, och käka mycket goodis nu ;)


Utvärdering och Film, 14/4

Film ifrån gårdagens hopplektion :


Utvärdering av ridpasset :
Jag tyckte det gick rätt bra. Var kanske tredje gången jag hoppade henne och jag hoppade även i dressyrsadel vilket jag avskyr. Hon var väldigt framåt emot vad hon brukar och hon hade mer bjudning emot hinderna. Så det var riktigt kul att hoppa henne igår. När vi kommer ut en sväng och hoppar ett räcke drar hon väldigt mycket inåt och jag han inte få ut henne tillräckligt och tyvärr så ramlar den bommen. Men andra gången när jag får göra om den serien går det mycket bättre och det fick vi inte med på film. Även ett avstånd miss på en oxer, men vilket hon fixade galant med lite av min hjälp med avtryck och så. Men hon var faktiskt intressant att hoppa då hon är väldigt speciell. Fick även upp hennes galopp bättre i slutet av ridpasset vilket kändes bra också. Den blev större och det är mycket behagligare för mig att rida då.

Fick ett fint beröm av ridläraren som jag faktiskt är glad över ännu, att jag läser av avstånd innan hinderna och där bestämmer om jag ska korta in henne eller länga galoppen på henne. Vilket jag inte tänkt på själv, då jag har inte haft så mycket problem med avstånd. Bara ibland om det inte går att rädda sig ut den situvationen men för det mesta brukar jag rida mot det så att ingen bom faller även om vi kommer fel. Lärt mig det senaste faktiskt, då jag hade mer problem med avstånd för ett år sedan. Men som hon sa det är en bra egenskap i hoppningen, vilket jag håller med om. Så det kan man ju alltid utveckla och försökte få det lite bättre med. Min nästa mål i ridningen inom hoppning är att få en bättre sits. Någon som har tips eller övningar för att få den bättre?
Skulle vara tacksam för tips och hjälp med det.


/ Jennie Olsson

Som ni ser så har jag faktiskt visat mina missar i detta videoklippet, då jag vill visa att alla kan göra fel och det bara ser fel ut om man lägger ut ett videoklipp med klipp där allting ser korrekt ut då det aldrig gör det i ridnigen. Alla gör missar och även dem bästa. Så det är ingenting som jag skäms över, så ni behöver inte kommentera mina missar för vet redan om vad jag gjort för fel och så.

Min vän



Dirty Diana


Denna söta hästen fick jag rida på min hopplektion idag, uppdaterar imorgon med utvärdering och film ifrån ridpasset. Sov gott!
/ Jennie Olsson


Presentation, del 2

Tänkte ta och berätta att jag är väldig inne i märkes ridkläder, inte bara för det är märke utan för dem alltid är mycket snyggare gjorde. Mer speciella detaljer på och själva märket gör faktiskt ridbyxan eller jackan snyggare. Så även fast jag är ridskole ryttare lägger jag ner pengar på märkes saker vilket ibland folk kan ha emot tror jag. Jag har faktiskt ingen aning om varför, vi ridskoleryttare kan väll lika gärna ha märkessaker som privatryttarna har. Vet faktiskt inte varför den stämpeln kommit fram i hästsporten, men det har blivit mycket mer vanligt det senaste med ridskoleryttare som har märkes saker vilket jag bara tycker är fräckt att folk lägger ner pengar på saker som dessutom är snyggare och håller bättre.

Men till presentationen i detta inlägg, så är jag faktiskt en liten typ av märkesnörd. Jag tror faktiskt nästan inte jag skulle kunna köpa en hjälm eller sådant på hööks nu, inte bara för att det inte märke men när man väll har en dyrare hjälm känner man skillnaden på hjälmarna. Den dyrare har mycket bättre passform för ens huvud. Sedan har jag verkligen fastnat i whitaker ridbyxorna, gud vad sköna dem är. Rider bara i mina 3 par nu för tiden, har ett par vita som jag har på tävling och sedan ett par röda och blåa som har jag på lektioner och träningar.

Är ni också lite typ av märkesnördar?
/ Jennie Olsson

Till detta nu, inget fel med att vara märkensnörd och bara för man har märken så behöver man inte vara märkesnörd så några blir sura över detta. Det är bara ett utryck jag använder mig av, jag gillar märken och då blir det märkesnörd i mina ögon. Såsom gillar du hästar kallar man sig själv hästnörd, i mina ögon är det samma sak.

Senare stallet

Senare idag blir det att åka till stallet, åker runt kl halv 6 - 6. Hopplektion idag, ingen aning om vem jag får rida men har med mig en kompis ditt idag som ska försöka filma lite. Så blir det lyckat blir det säkert någon lite film ifrån ridpasset, skulle det vara intressant?


bjuder på en fin bild på min lilla prinsessa som tyvärr inte rids just nu pga skada, hoppas du blir bra snart!
/ Jennie Olsson

Bildminnen 1

Jag har ett minne ifrån i vintras jag tänkte ta och visa er. Det var när jag tog hand om min kompis häst i 3-4 veckor. En söt liten C-ponny var det jag red under den tiden och det är då jag får känna på det ''verkliga hästlivet''. Vilket jag tycker blir för mycket då det känns som man inte hinner med någonting annat. Men jag tackar aldrig nej till att sköta om mina kompisars hästar när dem åker bort och så vidare då det är ganska kul just dem första veckorna då det är något nytt som händer som inte är en vana i livet.

Så tänkte ta och visa er lite bilder som vi tog under en av dagarna som jag hade han.
Fotografering med : Molly Rodin Augstsson






















Ponnyn heter Japp och hans lyckliga ägare vid namn Ellika Hermansson.
Någon som skulle vilja se bilder på oss två tillsammans?
/ Jennie Olsson

Bildminnen, något som ni tycker verkar intressant?

En sak som jag gillar på vissa bloggar jag läser är att dem lägger upp ''minnen och ''bildminnen'' dem har ifrån olika tävlingar, stunder tillsammans med sina hästar och massa annat. Det är en sak som jag tycker själv är väldigt intressant att läsa och kolla igenom dem inläggen. Så jag tänkte börja lite smått med det och se om jag lyckas lika bra som dem andra gjort. Så om en stund kommer det komma ett sådant inlägg ifrån min sida med både bilder och filmer.

Tycker ni det verkar intressant eller bra? Eller gillar ni inte alls sådana inlägg som ni läst hos andra bloggare?



/ Jennie Olsson

Något som är lite utanför hästvärlden

I tisdags tog jag mig mod till något som jag velat göra ganska länge och efter lite tjöt så gick mina föräldrar med på det.
Så i tisdags blev det iväg till Viking och ta hål i naveln, alla hade sagt att det inte kändes någonting men jag tyckte det gjorde riktigt ont. Vet faktiskt inte varför jag tyckte det, tror jag är väldigt klen när det gäller sådana saker. Ramlar jag av en häst och slår mig ordentligt är jag ganska snart uppe igen och rider även fast jag har ont bara för att inte hästen ska vinna i just det läget. Så tänk vad olika ens smärtbegränsingar är i olika situvationer. Men nu i efterhand är jag i vilket fall jätte nöjd och glad över att jag gjorde det.


Tar en bild ifrån google, då jag inte tagit någon på min än. Men det kommer nog senare :)
/ Jennie Olsson

Videoklipp



tänkte ta och bjuda på ett gammalt videoklipp som jag gjorde till linnea för några månader sedan.
ett videoklipp med bilder och filmer på dems tid tillsammans, dom har verkligen utvecklats som man ser på dem olika videoklippen som är med i filmen.

/ Med detta säger jag godnatt, blir mera bloggning imorgon
Jennie Olsson

Ville hälsa en sak ifrån linnea

Ville hälsa en sak ifrån Linnea den andra bloggaren på denna bloggen, hon är just nu i Spanien och kommer hem på söndag så då kommer hon presentera sig och börja blogga här. Så nu vet ni hur läget ligger till.


Presentation, del 1

Jag är en av dem två som bloggar här på bloggen, mitt namn är Jennie Olsson som ni ser här till vänster där det står lite om mig. Som ni ser där så rider jag alltså på ridskola, då jag känner att jag varken har ork eller tid till en egen häst. Men det stoppar mig inte att starta en bra hästblogg, jag rider somsagt på Lysekils Ryttarföreningen där jag trivs bra. Fin anläggning och bra ridskole hästar som är utbildade i dem flesta grenarna. Jag har tävlat upp till Lokal LC på lektionhäst inom hoppning då det är den grenen jag är bäst på inom ridningen och den jag vill satsa på. Kan ju säga att jag utvecklas mycket som ryttare det senaste året då jag fått bättre tränare sedan jag gick på min gamla ridklubb.

Dem hästarna jag fastnar för är dem med power i sig, ingen dans på rosor. Utan rida till framgången och få fram den tillsammans som ekipage. Bjudning till hinderna och hellre för pigg än för seg. Förr fastnade jag för dem segare hästarna men nu när man vill få ut mer av ridpassen så sitter jag heller upp på en häst där halvhalterna alltid står i fokus.







Det här var en del av min presentation, det kommer komma mera om mig imorgon och dagarana framöver. Där jag går lite mer in på hur jag är som person, här har ni fått veta lite om min hästsida. Men jag lovar det kommer komma mera. Något speciellt du vill veta så är det bara att fråga.

/ Jennie

Nu är designen klar!

Hejsan Hoppsan!
Tänkte passa på att slänga in ett litet gästinlägg! Jag har jobabt lite med designen till Jennie & Linnea eftersom att Jennie bad mig.  Min egna blogg hittar ni här.

Ni får en liten bild på mig och min medryttarhäst Drottning. Det var inte längesedan jag började rida henne och det med Islandshäst är ganska nytt haha. Men hon är superduper mysig och go... Ni hittar mer inlägg på min blogg!

Hadet!


RSS 2.0