Tagga tävling imorgon!

Tävling imorgon då. Hoppar LB - LB+5 i Essunga. Sista tävlingen för mig och Riwe och hoppas alltid på det bästa (a)
Ska iallafall försöka satsa i LB, LB+5 är det bedömning Ackumulator med joker. Har aldrig hoppat den bedömningen vilket ska bli roligt!
Riwe äe klar för imorgon och stor nerbäddad i boxen med ett täcke på sig. Pakade inte allt idag utan gör det imorgon istället, kom även på att det inte ligger något spån i transporten så det får bli imorgon :)
Jennie hänger även med imorgon på tävlingen och fotar och hjälper mig lite.
.
/ Linnea

Lyckades inte så bra iallafall...

Lyckades visst inte så bra med blggandet ändå. Men tiden räcker helt enkelt inte till.
Riwe har vilat idag, var bara och pussade på honom idag och gjorde iordning gejorna till honom. Han även slänga en blick på träningarna som var idag.
.
Imorgon är det först skolan, sedan stallet och grejja tills tävlingen på lördag. Riwe ska inte badas imorgon eftersom jag gjorde det i söndags. Tror dock det kommer bli bad på benen och halsen ;)
När jag kommer hem väntar en stor klädhög på golvet som ska göras i ordning. Fick nämligen en hel stor soppåse med massa kläder i så det blir att sortera lite kläder vad jag vill ha och inte ha. Men någor inlägg kommer väll antagligen upp! :)
.
I tisdags så upptäckte jag den nya blogg appen på iphone. Super bra tycket jag eftersom jag kan blogga vart jag en befinner mig, skolan,stallet, tvälingar. Men inlägget vill inte publiceras !?Får allt ta och kolla vidare på det!
image description
Dålig bild från träningen i tisdags, har ont om bilder men förhoppningsvis någon gång nästa vecka eller nästa helg kommer nya bilder, men vet inte ifall det blir på en vit ponny...
/ Linnea

Många timmars pluggande och några timmar hästar

Är så trött så tror jag kan somna när som helst. Har pluggat så min hjärna spricker snart. Ändå har jag bara hunnit med och gjort halva av en hemuppgift. Hur lyckades jag med det !?
Stallet några timmar, tur det så min hjärna kunde slappna av lite.
.
Red Riwe ut med Johanna istället för till klätterbackarna. Får bli imorgon istället! Han var pigg, pigg och pigg! Hoppade och studsade så jag vet inte vad men skrittade faktiskt den sista biten hem.
Shirley fick gå en snabbis ut i skogen. Skritt och lite trav gällde för henne. Jobbade henne lite i skritten (fick passa på när jag satt på en ponny som kan jobba ute i skogen) Hon var lika fin som vanligt :)
.
Imorgon är det upp tidigt för att ha morgonen i stallet. Riwe ska ridas ut och så får det troligtvis bli ett litet bad för honom. Badar honom imorgon istället för på fredag då jag inte kommer hinna allt på ferdagen. Kommer nog behöva ta benen på honom och kanske lite av halsen men kroppen kommer vara ren och fin eftersom han har täcke!
.
Shirley och jag på tur ute i skogen!
/ Linnea

Tävlingsschabrak

Är grymt sugen på ett nytt tävlingsschabrak! Luva vet jag inte riktigt om jag köper till då jag kanske har en ny ponny.... Och Riwe behöver ponny på sina huvor och jag antar att om det blir den ponnyn så kommer ponnyn behöva full på huvan! Ska göra Jennie lite glad och inte köpa ett marinblått schabrak även fast jag kanske är lite sugen :)
Funderar på något av dessa fast inte beiga till Riwe!
.
Brunt GlenGordon och om det blir huva till så antingen GlenGordon huva eller en helt vanlig brun equline huva
Beige GlenGordon, ingen huva med här kör isåfall på den bruna huvan
Dålig bild, men vinrött John Whitaker med guld kant.
Bara för att ett marinblått John Whitaker som jag nämt tidigare. Så snyggt!
Jag får se lite vilket det blir :)
/ Linnea

Ska försöka, lovar!

Bloggade faktikst igår men på något konstigt sätt kom inte det inlägget upp !?
Ser att bloggen är halvt uppdaterad och jag ska försöka bättra mig! Det är grymt mycket prov och läxor som bara väller in för tillfället och redan nästa vecka ska två hemuppgifter in, ett prov och två läxor. Hemuppgifterna har jag inte ens börjat med så får bli plugghelg för min del!
.
Idag ska jag rida både Riwe och Shirley. Båda två ska få komma ut (tror jag) Riwe ska iallafall få det. Riwe ska få klättra lite idag, det var faktikst väldigt längesen jag gjorde det nu så idag får det bli av! Imorgon ska han få gå en liten längre runda :) Även fast det är en bit till klätterbackarna.
Shirley ska nog också gå ut en liten kortare tur ut..
.

Jag lever, tror jag

Dålig uppdatering, I know! Men ni är inte dem bästa på att kommentera så då spelar det väll ingen roll om bloggen inte är uppdaterad eller ? ;)
.
Idag ska Riwe få gå ut en sväng eller i ridhuset vet inte riktigt. Han fick ett sår i torsdags, verkligen inget stort sår men det var ett jack in, inte så det behövdes sys men han var lite svullen och varm utav såret så han har vilat i två dagar. Men han är inte halt, så om det ser lika dant ut idag får han skrittas ut. Det hade redan börjat läka fint igår men svullnaden var samma så hoppas att svullnaden gått ner lite idag!
.
Han ska rakas idag också, vilket ska bli väldigt skönt att får bort all päls. Jonna retar mig lite över att han har jätte lång päls medan hennes häst typ fortfarande har sommarpäls ;) Men idag åker pälsen av.
Vacker bild på mig och min lilla prins (a)
/ Linnea

Klippning!

Äntligen dax att klippa bort pälsen nu! Riwe har nästan vinterpäls, nej inte riktigt men han har lite för lång päls nu känns det som. Förmodligen klipper jag honom till helgen eller på fredag. Beror på om jag kan ta och låna Ikas klippmaskin. Skulle behövt köpa en egen men varför lägga pengar på det när man kan låna ;) Nej. det blir väll dax att köpa en iår emn första klippningen nu får det blir Ikas (om den funkar) hahah, vet att den vart lite halvdan men ingen aning om hon köpt en ny men på något sätt ska pälsen bort till helgen ;)
.
2009 sparade jag benen och anskiktet samt ett hjärta på rumpan. Sedan rakade vi resten. Som ni ser på bilderna :)
2010 rakade jag hela honom förutom ansiktet (rakar aldrig ansiktet) och ett hjärta dock vid andra rakningen det året så åkte hjärtat av då jag råkade raka bort hela hjärtat !?
Iår ska hela han rakas utan ansiktet då, skiter i någon sak på rumpan :)
/ Linnea

Ett filmklipp ni inte sett!

Här är en film från tidigt i våras när jag hoppade i Lysekil. Hoppade då LC-LB.
Filmade bara LC. Ingen bra ritt alls i något av rundorna, för dåligt tempo (väldigt) tar i honom för mycket och nej, en av våra sämsta rundor faktiskt! Snäll ponny som jag har hoppar han ändå men fick ingen placering.
.
Men ni får lov att se den ändå! (delvis också för jag inte har något att uppdatera om)
/ Linnea

Tävlingar

Tänkte ta och anmäla mig till några tävlingar med Riwe. Blir förmodligen i Essunga (trollhättans sportryttare anordnar tävlingen) 1 oktober och sedan 8 oktober i Alingsås. Är inte säker på Alingsås men förmodligen blir det så.
Dock vet jag inte en ifall jag ska hoppa LB - LA eller LB+5 - LA i essunga. Inget stort problem men det beror lite på. LB+5 går ju i bedömning Ackumulator med joker och det skulle vart lite roligt att hoppa den men vet inte hur det blir än.
Om det blir i Alingsås så hoppar jag nog bara en LB. Vill inte pressa honom så mycket i och med att han är 19 år. Men har allt några dagar till på mig att fundera ;)
.
You're fucking perfect to me <3
/ Linnea

Bilder från Lilla Edet

Här är några bilder som duktiga Agnes Lewin! :)
Hoppas jag får använda bilderna.
Bilderna är bara från LA:n



Kolla vad högt han är över hindret och min fula blick, typ skelögd eller något ?


Sagoponnyn som hoppade rakt in i hjärtat på mig <3
/ Linnea

Här får ni filmerna, kom igen och kommentera nu!

Stoppa upp resten av ärovarvet ungefär ;) haha
.
/ Linnea

Resultat och filmer!

Kan ju börja med att säga att otur som jag har tappade min lilla ponny en sko igår kväll, efter många om och men fick jag tillslut en hovslagare som kunde komma till tävlingsplatsen innan jag startade.
.
LB bed. A:0/A:0
kändes bra och allt flöt på, kanske tog lite mycket i honom ibland men snäll som han är hoppa han en då. Statsade i omhoppningen vilket resulterade till en 2.a placering :D Ledde till en av de sista ryttarna men tiden räckte tyvärr inte. Men jag har inget att klaga på.
.
LA bed A:0
LA debuten nu då. Allt stämde bra redan inne på framhoppningen. Det flöt på även ute på banan ända fram till hinder nr. 6 som han tyckte var läskigt (ett blommigt hinder) och jag var inte på med skänklarna så blev ett stopp ändå. Men min första LA, Riwes första LA på.. Gissar på 5 år ? Så kan jag inget annat en att vara super nöjd över honom.
.
Lyckad tävlingsdag och ponnyn slutar aldrig att förvåna mig <3
Mer bilder kommer när jag fått dem av jossan.
Filmer kommer också!
/ Linnea

Resultat kommer!

Resultat, bilder och filmer kommer senare ikväll!
Ska hoppa in i duschen nu och få i mig lite att äta.
/ Linnea

Tävlar...

... i Lilla Edets hela dan.
Debut LA, nervös men hoppas på det bästa!
.
/ Linnea

Allt och lite till

Nu drar jag till stallet!
Mycket står på shemat, först svensk ridsport sedan stallet.
.
Detta ska göras i stallet idag:
♦ Riwe ska ridas
♦ Städa transporten, lite granna
♦ Mocka, höpåsar (även till transporten) och vattenhink
♦ Packa in allt i transporten
♦ Bada Riwe
♦ Borsta Riwe och gör iordning honom
♦ Smörja sadel, martingal och träns
♦ Sen blir det säkert massa annat småpill
.
/ Linnea

Outfit - Lilla Edet

Min och Riwes outfit inför söndagen :)
.
Linnea
Hjälm - John Whitaker
Väst - Racesafe
Stövlar - Pioneer
Skjorta - ?
Tröja/Kavaj - Om jag hittare kavaj blir det den annars min nya marinblåa kingsland tröja
Ridbyxor - John Whitaker
Sockar - Kingsland
Handskar - Kingsland
Sporrar - Några
Spö - Hööks
.
Riwe
Sadel - Stubben
Träns - Hööks
Martingal - Jacson
Stigbyglar - Sprenger
Schbarak - John Whitaker
Pannband - Strass
Benskydd . Eskadron fram + bak
.
Så tror jag min och Riwes outfit kommer se ut. Mina tretorn advance och GPA hjälm kommer åka med.
/ Linnea


Startlistor - Lilla Edet 4/9

Syns lite dåligt men det funkar...
LB - 4 av 13 startande
LA - 12 av 18 startande
/ Linnea

Fredag

Ännu en hel vecka har gått. Det rullar på som vanligt och läxor rullar in hela tiden.
Riwe går super bra och har gjort det hela veckan vilket känns super inför söndagen! Han fick inte gå dressyr idag utan han fick komma ut och så jobbade jag honom lite ute. Vilket inte är jätte lätt men skritten gick bra, traven sådär och galoppen skit. Men förväntade mig inget annat.
.
Imorgon blir det först svensk ridsport är i stort behov av en tävlingsskjorta och så ska jag kolla på kavaj. Sedan blir det stallet och fixa Riwe. Han ska bara skrittas ut. Jossan är med och hjälper mig och hon hänger även med på tävlingen på söndag.
.
/ Linnea

Mobilbloggar

Orkar inte ta datan så fick bli mobilen istället. Hoppträningen idag gick bra och vi flög över hindrerna som låg på 1.05, kände på honom igenom en tre kombination och han hoppade super! Mamma filmade lite, skulle det vart intressant och se !? /Linnea

RSS 2.0